06 Νοεμβρίου 2017

Ο ρόλος Καμμένου στις σχέσεις Trump – Putin


[Υπερβολές ξένων δημοσιογράφων που υπερεκτιμούν τις πνευματικές ικανότητες του φαφλατά Καμμένου και τους επίσης φαφλατά Παπαδόπουλου... άσε που το "ο Πούτιν επηρέασε τις αμερικάνικες εκλογές" είναι ένας μύθος που συντηρεί ο Πούτιν και τα Πουτ@νάκια του για να το παίζει σπουδαίος και οι αμερικάνοι για να μην πέσει κράξιμο στο FBI που ξεβράκωσε τη Χίλαρι με τα εμέιλ και έφερε τον Τραμπ στην εξουσία]

Σάλο προκαλούν οι ενδείξεις εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο τρίγωνο επαφών που συνδέει τον αμερικάνο πρόεδρο Donald Trump, τον πρώην σύμβουλό του, ομογενή George Papadopoulos, και τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.


Στο θέμα αναφέρεται με συνεχή δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες μέσω twitter ο καθηγητής-δημοσιογράφος Seth Abramson επιχειρώντας να ρίξει περισσότερο φως στη σκοτεινή υπόθεση εμπλοκής του George Papadopoulos στις αμερικανο-ρωσική προσέγγιση. Ο τελευταίος κύκλος αναρτήσεων του αμερικάνου δημοσιογράφου στο twitter τιτλοφορείται «ο βοηθός του Trump, George Papadopoulos, είχε εκτεταμένη μυστική επαφή με τον σύμμαχο του Putin, και μπορεί να συναντήθηκε με τον Putin στην Αθήνα τον Μάιο του 2016».




Σύμφωνα με τις αναφορές του Abramson στο τρίγωνο αυτό φέρεται να λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει ταυτόχρονα άριστες σχέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση και παράλληλα να επιχειρεί να χτίσει αντίστοιχες επαφές με το περιβάλλον Trump κατά την αναρρίχησή του στην εξουσία, σε συνεργασία με τον George Papadopoulos.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος πρόσφατα ομολόγησε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στις αμερικάνικες αρχές αναφορικά με όσα γνώριζε για την υποστήριξη Putin στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump.

Στις αναφορές του ο Seth Abramson υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν η επαφή κλειδί του George Papadopoulos κατά τη διάρκεια των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών, και συναντήθηκε ή συνομίλησε μαζί του αρκετές φορές στην Αθήνα το 2016. Παράλληλα παρουσιάζεται και ως «σύμμαχος του Putin».

Τον Μάιο του 2016 (27/5), όταν ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επισκέφθηκε την Ελλάδα και έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο Seth Abramson αναφέρει ότι στην Αθήνα βρίσκονταν παράλληλα και ο George Papadopoulos, υποθέτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος έφερε τους δύο άνδρες σε επαφή.
Τις ίδιες ημέρες που βρίσκονταν στην Ελλάδα, ο Papadopoulos συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συνάντηση που σύμφωνα με τον Abramson ήταν η μόνη τόσο υψηλού επιπέδου που είχε πραγματοποιήσει ποτέ ο σύμβουλος του Trump. Ήταν η περίοδος που ο Καμμένος δεν σταματούσε να δηλώνει στο ελληνικό τύπο πόσο κοντά στον Trump ήταν ο George Papadopoulos και πόσο σημαντικός είναι για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, παρότι στις ΗΠΑ η εικόνα που υπήρχε ήταν πολύ διαφορετική και ο Papadopoulos παρουσιάζονταν ακόμη ως δευτεροκλασάτος σύμβουλος.

Ο ρόλος του George Papadopoulos ως πιθανού μεσάζοντα στις σχέσεις Trump – Putin με ενδιάμεσο παίκτη τον Πάνο Καμμένο, είναι μια σκοτεινή ιστορία που μόλις τώρα αρχίζει να φωτίζεται. Όπως και να έχουν τα πράγματα, πιθανόν δεν έχει άδικο ο Abramson όταν λέει πως δεν υπάρχει καμία αθώα εξήγηση για το γεγονός ότι ο Trump έστειλε τον Papadopoulos στην Αθήνα την ώρα που ο Putin ήταν εδώ.

Βασίλης Γεώργας
http://www.liberal.gr/arthro/175200/epikairotita/2017/o-rolos-kammenou-stis-scheseisTrumpPutin.html