13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΔΙΑ! Έβαλαν την ΕΛΑΣ να πάρει πίσω το έγγραφο για την έρευνα περί «τουρκικής μειονότητας» στο Δημοκρίτειο

[Κατάλαβες ΜΑΛ@ΚΑ που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ για να σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ; Ούτε ΕΝΦΙΑ σου κατήργησε (σου ζητάει να του πεις κι ευχαριστώ που δεν στον αύξησε) και το ποίημα στη Θράκη θα λέει "η ακαδημαϊκή έρευνα τους θεωρεί Τούρκους"... Κάτσε στα τέσσερα τώρα να σε πηδήξουν κι οι Μεμέτηδες, εκτός απ' τον Σόιμπλε]

Διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση - Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, που διαβεβαίωνε ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση με το τουλάχιστον μυστηριώδες έγγραφο που έστειλε ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου "τουρκική μειονότητα"».

Επίσης η τοπική Ασφάλεια ζητούσε από το Δημοκρίτειο να απαντήσει εάν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών, που να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα.
Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, που ζήτησε διευκρινίσεις από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές Κομοτηνής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται.

Μετά την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία ενημέρωσε ότι «ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, έκανε λόγο για «ομοεθνείς» και «συμπατριώτες» του.

Παράλληλα, μίλησε για τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά, που αποτελούν τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι «Τούρκοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τους είχε συστήσει, μάλιστα, να μιλούν «πολύ καλά τα τουρκικά».