23 Δεκεμβρίου 2017

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ! «Ως εδώ και μη παρέκει» απαντά ο Π. Πολάκης στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ

«Η υλοποίηση της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν πρόκειται να εμποδιστεί από κανέναν και τίποτα» σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που κάνει λόγο για «πόρισμα κόλαφο για την κυβέρνηση, των συμβάντων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου», το οποίος όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία «το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό».


Ο κ. Πολάκης κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ότι έχει «μετατρέψει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία σε φερέφωνο του μαύρου μετώπου αντίδρασης κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης, που επιχειρείται από το κατεστημένο της διαπλοκής και της διαφθοράς που βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι».

«Το γεγονός ότι τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου λειτουργούν αδιαλείπτως από τον Μάιο χωρίς να έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, αποτελεί απτή απόδειξη πως η 5μηνη αναστολή λειτουργίας τους ήταν μία μεθόδευση, προκειμένου να καλυφθούν καταστάσεις, να μετατοπιστούν ευθύνες και να στηριχθεί το αφήγημα της αντιπολίτευσης για ολική καταστροφή στον χώρο της Υγείας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Όπως προσθέτει, «η κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι αναμενόμενη από ΜΜΕ ιδιοκτησίας επιχειρηματιών βαθιά και φανερά διαπλεκόμενων με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν πλέον την κάλυψη της εξουσίας και ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων. Όμως, όσον αφορά στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, τους κινηματογραφιστές των τρωκτικών, τους μπροστάρηδες συγκεντρώσεων που δεν συμπληρώνουν αριθμό ανθρώπων ούτε για αγώνα μπάσκετ, τους εμπνευστές χολεριασμένων σεναρίων, τους ανθρώπους που κατασυκοφαντούν τους ίδιους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες της χώρας, δηλώνουμε απερίφραστα πως ως εδώ και μη παρέκει. Είναι υποχρέωση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τους λειτουργούς του, αλλά και τους πολίτες της χώρας, απέναντι σε κάθε αήθη επίθεση».

«Οι υποτιθέμενοι "προστάτες" των εργαζομένων, που στηρίζουν αυτούς που ευαγγελίζονται μείωση δαπανών στο Δημόσιο και σκοπό έχουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, είναι ήδη απαξιωμένοι στη συνείδηση των ανθρώπων που νυχθημερόν αγωνίζονται για να προσφέρουν ποιοτική περίθαλψη, δωρεάν και ισότιμα σε όλους τους πολίτες της χώρας» καταλήγει ο κ. Πολάκης.