02 Ιανουαρίου 2018

Ταϊβάν: Οδοντίατρος θα πρέπει να πληρώσει στη μητέρα του 1 εκατ. δολάρια επειδή τον μεγάλωσε

Περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια καλείται να δώσει ένας οδοντίατρος από την Ταϊβάν στη μητέρα του, επειδή τον ανέθρεψε και του πλήρωσε τα δίδακτρα όσο σπούδαζε.


Η υπόθεση ξεκινά από το 1997, όταν η μητέρα υπέγραψε συμβόλαιο με το γιο της, που τότε ήταν 20 χρονών. Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει ότι θα τις έδινε το 60% των εισοδημάτων του, μετά την είσοδό του στον επαγγελματικό στίβο.

H μητέρα, σύμφωνα με το BBC, προσέφυγε στα δικαστήρια επειδή ο γιος της αρνήθηκε να της δώσει χρήματα τα επόμενα χρόνια. Ο οδοντίατρος υποστήριξε ότι είναι λάθος να ζητά μια μητέρα χρήματα για το παιδί που ανέθρεψε, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι το συμβόλαιο είναι έγκυρο. 
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο οδοντίατρος πρέπει να δώσει τα χρήματα στη μητέρα του, μαζί με τους τόκους.

Η μητέρα υποστήριξε ότι μεγάλωσε τους γιους της, αφότου πήρε διαζύγιο με τον άντρα της. Για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές τους  στην οδοντιατρική σχολή έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ωστόσο ανησυχούσε ότι δεν θα την πρόσεχαν όταν έφθανε σε μεγαλύτερη ηλικία.

Γι΄ αυτό υπέγραψε σύμβαση και με τους δύο, που προέβλεπε ότι θα της έδιναν μέρος των αποδοχών τους για την αποπληρωμή των σχολικών διδάκτρων μέχρι το ποσό των 1,7 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγάλος γιος συμβιβάστηκε με τη μητέρα του και έκαναν διακανονισμό του συμβολαίου.

Ωστόσο, ο μικρότερος γιος υποστήριξε ότι ήταν πολύ νέος όταν υπέγραφε το συμβόλαιο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να κηρυχθεί άκυρο. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι εργάστηκε στην οδοντιατρική κλινική της μητέρας του για πολλά χρόνια αφότου αποφοίτησε και τη βοήθησε να βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που όφειλε να της πληρώσει με βάση το συμβόλαιο.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε στο BBC ότι οι δικαστές θεώρησαν ότι το συμβόλαιο ήταν έγκυρο, αφού ο γιος ήταν ενήλικος κατά το χρόνο υπογραφής του και δεν εξαναγκάστηκε να συμφωνήσει με τους όρους.