24 Ιανουαρίου 2018

ΚΛΑΜΑ! Γερμανός πολιτικός, στέλεχος του ισλαμοφοβικού AfD έγινε μουσουλμάνος!

«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία», είναι ένα απ’ τα κεντρικά συνθήματα της AfD.

Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» είναι γνωστό όχι μόνον εντός, αλλά και εκτός συνόρων για τις σκληρές θέσεις του στο μεταναστευτικό και την πολιτική χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες, ιδίως από μουσουλμανικές χώρες. Λόγος για τον οποίο προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ένα στέλεχός του, που εμφορείται προφανώς από τέτοιες απόψεις, ασπάστηκε το Ισλάμ.

Ο λόγος για τον Άρτουρ Βάγκνερ, από τα κορυφαία στελέχη της Afd στο Βραδεμβούργο -και μέλος μέχρι το 2012 των Χριστιανοδημοκρατώντης Άνγκελα Μέρκελ-, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσε η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου λέγοντας ότι «πρόκειται για προσωπική υπόθεση».

Ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» στο Βραδεμβούργο είπε, βέβαια, ότι «το κόμμα δεν έχει πρόβλημα μ’ αυτό», αλλά συνάδελφοί του Βάγκνερ εξεπλάγησαν με τα νέα. Σε τελική ανάλυση, είπαν, «δεν είναι μυστικό» ότι η AfD τηρεί επικριτική στάση έναντι του Ισλάμ και καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία την προσπάθεια «ισλαμοποίησης» της Γερμανίας.