Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Αρνητικοί Γεννηματά-Θεοδωράκης για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-Λοβέρδος: Αποκλείω την συνεργασίαΤο Κίνημα Αλλαγής αποκρούει τα σενάρια για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας, δεδομένης της άρνησης των ΑΝΕΛ να στηρίξουν λύση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».


«Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα». Μάλιστα πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η άρνησή του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη διαμηνυθεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν επίσης σαφής: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με την ουσία του ζητήματος για το όνομα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, όπως «μια σλαβική λέξη που μπορεί να μας καλύπτει πλήρως». «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης, που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό» υπογράμμισε.

Επίσης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «είναι επικίνδυνο και γελοίο, υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα. Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα».

Λοβέρδος: Αποκλείω την συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολιτική τους απομόνωση είναι δεδομένη και εκφράστηκε το Σάββατο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ

Τα σενάρια συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο  «Θέμα 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη.


«Σε ότι αφορά την διεύρυνση της κυβέρνησης με άλλα κόμματα, σε ότι αφορά την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής, το αποκλείω κάτι τέτοιο», ανέφερε.
«Η πολιτική τους απομόνωση είναι δεδομένη και εκφράστηκε το Σάββατο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Ο κύριος Λοβέρδος αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων είπε: «Η θέση όλων μας είναι ότι σε ενδεχόμενη «σαλαμοποίηση» του προβλήματος για το θέμα των Σκοπίων, αυτό δεν μας εκφράζει. Η συνολική θέση είναι ότι δεν πρέπει το θέμα να διασπαστεί».

«Ένα ενδεχόμενο μη αλλαγής του συντάγματος σημαίνει διπλή ονομασία», τόνισε.

Τέλος σχολιάζοντας την διγλωσσία της κυβέρνησης και την διαφορετική στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκτίμησε ότι «αν κάποιος θα κάνει κολοτούμπα, θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι ο Καμμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου