15 Ιανουαρίου 2018

Σε απεργιακό μπλακ άουτ η χώρα λόγω πολυνομοσχεδίου: Ποιοι απεργούν σήμερα

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, με τα συνδικάτα να αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.


Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

Εντωμεταξύ, χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει σήμερα η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος, ενώ επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

Τροποποιήσεις πτήσεων

Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.