15 Ιανουαρίου 2018

Βενγκέρ: Θα κρατήσω τον Μαυροπάνο, φανταστική χώρα η Ελλάδα

Υμνοι του Αρσέν Βενγκέρ για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο και την Ελλάδα.

Ο Αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Ελληνα στόπερ, τονίζοντας πως αποφάσισε να τον κρατήσει στην ομάδα και να μην τον παραχωρήσει δανεικό, καθώς έχει εντυπωσιαστεί :
«Δείχνει να έχει άνεση στην τεχνική του. Επίσης είναι πολύ κινητικός για αμυντικός, διαθέτει σωστό βηματισμό και είναι πολύ δυνατός από κάθε άποψη αμυντικά. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πώς τα πηγαίνει στον τομέα του πρέσινγκ και πόσο η έλλειψη εμπειρίας θα επηρεάσει την απόδοσή του. Όταν πηγαίνεις σε έναν μεγάλο σύλλογο, κάθε παιχνίδι και κάθε λάθος αναλύεται. Κάθε τι που κάνεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αναλύεται, επομένως είσαι υπό... επιτήρηση, το οποίο σημαίνει πως έχεις μεγάλη πίεση. Αν κάνεις λάθος σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα και σε μία μικρότερη ομάδα, δεν είναι το ίδιο όπως σε έναν μεγάλο σύλλογο. Θα δούμε πως θα αντιδράσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν τον έχω δει να παίζει στην Αγγλία, απέναντι σε μία αγγλική ομάδα ακόμα. Πρέπει να τον δω. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος απ' ό,τι είδα και αποφάσισα να τον κρατήσω μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα».

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στην Ελλάδα, τονίζοντας πως διαθέτει έναν φανταστικό αθλητισμό τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ: «Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα στον αθλητισμό. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο τους είναι θαυμάσια. Έχουν πραγματική γνώση στα ομαδικά σπορ και παράγουν φανταστικούς παίκτες. Ο Μαυροπάνος μπορεί να γίνει ένας από αυτούς βάσει των όσων έχω δει εάν εξελιχθεί σωστά. Δείχνει πως είναι ένα έξυπνο αγόρι, επομένως ας ελπίσουμε πως θα μετατραπεί σε έναν σπουδαία παίκτη στο μέλλον για την Ελλάδα».