16 Ιανουαρίου 2018

Φήμες για «διαζύγιο» Μάρη και Σαββίδη

Εδώ και αρκετό καιρό, η στήλη έχει αποκαλύψει τη µεγάλη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ επί των σχεδίων του Ιβάν Σαββίδη στον χώρο των media. Όπως θα διαβάσετε σε αναλυτικό ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», η ενόχληση αυτή έχει πλέον λάβει διαστάσεις διπλωµατικού επεισοδίου, µετά και την επίσηµη παρέµβαση του Αµερικανού πρέσβη. Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης πιέζεται προκειµένου να αποχωρήσει από το «γήπεδο» των media.

Στο πλαίσιο των πιέσεων που του ασκούνται, εκλήθη πριν από είκοσι µέρες (βράδυ) στο Μέγαρο Μαξίµου, όπου είχε συνάντηση µε τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαµπουράρη. Ο τελευταίος φέρεται να ενηµέρωσε τον οµογενή επιχειρηµατία τόσο για την ενόχληση των ΗΠΑ όσο και για τις αποστάσεις που κρατά από τις επιλογές του ακόµα και η ρωσική πρεσβεία. Το µήνυµα ήταν κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο. «Με τον Αλέξη είναι δύσκολο να ξαναµιλήσεις», λέγεται ότι είπε ο κ. Φλαµπουράρης, απευθυνόµενος στον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος έδειξε να µην καταλαβαίνει, ξεκαθαρίζοντας ότι, παρά την επιθυµία της κυβέρνησης να αποσυρθεί από τον διαγωνισµό, όχι µόνο δεν σκοπεύει να το πράξει, αλλά, απεναντίας, θα φροντίσει να διευρύνει την επιρροή του ρωσικού παράγοντα στα εγχώρια media. Από εκείνη την ώρα, η κυβέρνηση και προσωπικά οι δύο εταίροι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καµµένος προσπαθούν να απογαλακτιστούν από τον κ. Σαββίδη και τις επιλογές του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διαρροή που ήθελε το Μέγαρο Μαξίµου να «στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του ∆ηµήτρη Μάρη». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν, µετά την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης απέναντι στον οµογενή επιχειρηµατία, ότι δεν αργεί η ώρα που θα επέλθει και το «διαζύγιο» στις επιχειρηµατικές σχέσεις των Σαββίδη - Μάρη. Κάποιοι, επίσης, εκτιµούν ότι ο ισχυρός άνδρας της 24Μedia έχει αποφασίσει ήδη να ακολουθήσει αυτόνοµη πορεία, τόσο στα έντυπα όσο και στον χώρο της τηλεόρασης.

Αυτό σηµαίνει ότι, στην περίπτωση που δεν διεκδικήσει τη µία συχνότητα που έµεινε αδιάθετη, δεν αποκλείεται να τον δούµε να συνεργάζεται ακόµα και µε τον Φίλιππο Βρυώνη στη δηµιουργία του νέου τηλεοπτικού σταθµού. Σε κάθε περίπτωση, ένα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

Ότι ο ∆ηµήτρης Μάρης δεν πρόκειται να κινηθεί σε αντίθετη τροχιά από εκείνη που έχει επιλέξει στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη η κυβέρνηση. Μπροστά σε αυτή την πραγµατικότητα, ουδείς παραβλέπει τη σκληρή γραµµή που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η Ν∆ έναντι τόσο του Ιβάν Σαββίδη όσο και του ∆ηµήτρη Μάρη. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε από το περιεχόµενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Μοσχάτο, µε αφορµή δηµοσίευµα του «Έθνους». Όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, πίσω από την ανακοίνωση κρύβεται η απόφαση Μητσοτάκη να συγκρουστεί µετωπικά µε τη νέα διαπλοκή που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να δούµε τι ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ν∆. «Μετά και το σηµερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο του "Εθνους", δεν υπάρχει πια καµία αµφιβολία ότι ο Όµιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγµένη υπηρεσία, προκειµένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέµατα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Γεγονός, φυσικά, που δεν είναι άσχετο µε το ζήτηµα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου -κύρια επιχειρηµατική δραστηριότητα του κ. ∆. Μάρη-, για το οποίο έχουµε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και δεν έχουµε λάβει ακόµη καµία απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ», σηµειώνει και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συµφέροντα συγκεκριµένων επιχειρηµατιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστηµα οικονοµικής και µιντιακής διαπλοκής. Απόδειξη τούτου είναι ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης ∆ραγασάκης πραγµατοποιεί τις τελευταίες ηµέρες συναντήσεις µε επιχειρηµατίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηµατοδοτήσουν τις επιχειρηµατικές δραστηριότητες του κ. Μάρη. Να γνωρίζουν άπαντες ότι θα µας βρουν απέναντι. Και κυρίως να ξέρουν ότι µαταιοπονούν.

Ο χρόνος της κυβέρνησης µετράει αντίστροφα και καµία συµµαχία µε την παλιά ή τη νέα διαπλοκή δεν µπορεί να τη διασώσει», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν∆. Το γεγονός ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση αποφάσισε να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Μάρη, ταυτίζοντάς τον µε τον ευρύτερο σχεδιασµό της κυβέρνησης σε σχέση µε το νέο τοπίο στα media, καταδεικνύει ότι η Ν∆ έχει πλέον καταλάβει ότι το Μαξίµου επενδύει προσωπικά στον ισχυρό άνδρα της 24Μedia.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/fimes-gia-diazigio-mari-ke-savvidi