18 Ιανουαρίου 2018

ΓΕΛΑΝ ΚΙ ΡΕΓΓΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΖΗ! Μ. Παπαδοπούλου: Ο ΥΠΕΞ δεν θα επέλεγε όνομα με τον όρο «Μακεδονία»

"Είναι πάγια η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι δεν δεχόμαστε τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος. Ο βαθμός αξιοπιστίας μιας χώρας, συναρτάται με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα εθνικά της συμφέροντα.
Και επειδή θέλουμε να λέμε ότι είμαστε παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, δεν βλέπω πώς αυτό συνδέεται με την αναγνώριση μιας χώρας, η οποία διεκδικεί τη χρήση ενός ονόματος έχοντας αλυτρωτικές διαθέσεις. Η επιδίωξη της γειτονικής χώρας να διεκδικήσει αυτό το όνομα, ταυτίζεται με αλυτρωτικές διαθέσεις" ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον τ/σ ΑΝΤ1.

"Η Ν.Δ. έχει επιλέξει να ετεροπροσδιορίζεται, καθώς λέει ότι θα δημοσιοποιήσει τη θέση της εάν και εφόσον υπάρξει μια ενιαία κυβερνητική γραμμή. Οι ΑΝΕΛ επιλέγουμε να προσδιοριζόμαστε αυτόνομα" είπε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι "επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η οποία αναπαράγεται, είναι να εμφανίσει διχασμένο το κυβερνητικό μέτωπο".