22 Ιανουαρίου 2018

Οι δρόμοι και οι πλατείες δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά

Του Σάκη Μουμτζή

Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες άφησαν κυριακάτικα τα σπίτια τους και προσήλθαν αυθόρμητα στην συγκέντρωση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η πρωτοφανής επιτυχία του συλλαλητηρίου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστούμε πως αυτό οργανώθηκε διαδικτυακά ενάντια στην βούληση ενός  μεγάλου μέρους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.


Και με την πλήρη σιωπή των τηλεοπτικών σταθμών της «διαπλοκής».

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τις ύβρεις και τις λοιδορίες των «πεφωτισμένων», που απεχθάνονται τον συγχρωτισμό τους με τον όχλο.

Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις υποκριτικές τσιρίδες των ροζέ αριστερούληδων, που αίφνης έφεραν στην επιφάνεια τα αντιδεξιά σύνδρομα τους.

Ήταν μια λαοθάλασσα χωρίς καθοδήγηση, με κακή οργάνωση αλλά και πολύ πάθος.

Ήταν η φωνή ενός κόσμου, του «όχλου», όπως τον αποκάλεσαν οι «εντιμοσυμβιβασμένοι». Αυτοί που αγνοούν πως έντιμο συμβιβασμό επιζητεί  πάντα ο αδύναμος.

Ο ισχυρός επιβάλλει τους όρους του.

Ήταν μια συγκέντρωση απλών ανθρώπων που απέδειξαν πως οι δρόμοι και οι πλατείες δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά. Οι σημαίες ήταν Ελληνικές.

Η χθεσινή συγκέντρωση διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Ο Α.Τσίπρας κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα που πήγε να στήσει στην Νέα Δημοκρατία.

Το μόνο που του απομένει είναι η πλήρης αναδίπλωση.

Ο Π.Καμμένος αισθάνεται δικαιωμένος  και περιμένει. Αντιλήφθηκε πως η πολιτική του επιβίωση δεν περνά μέσα από την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται και όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που παρέστησαν στην συγκέντρωση, διασώζοντας έτσι το γόητρο του κόμματος τους. Και διέσωσαν συγχρόνως με την  παρουσία τους και την ενότητα της βάσης της παράταξης, που κινδύνευσε.
Η συγκέντρωση αυτή με τον όγκο της και τον παλμό της έδειξε πως υπάρχει γόνιμο έδαφος για την δημιουργία ενός ακραιφνούς δεξιού κόμματος. Φάνηκε και ο ηγέτης του.

Πιθανόν σε αυτό το σχήμα να καταφύγει και ο Π.Καμμένος με τους ΑΝΕΛ, δημιουργώντας πίεση στην Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά της. Θα πρέπει η ηγεσία της να λάβει σοβαρά υπόψη αυτό το ενδεχόμενο και να κάνει εγκαίρως τις κινήσεις της.

Αλλά η σημαντικότερη συνέπεια αυτού του συλλαλητηρίου είναι πως, αίφνης, μπήκαν στο προσκήνιο της πολιτικής οι ανώνυμοι πολίτες. Το «πόπολο», όπως το αποκαλούν οι «πεφωτισμένοι».

Πλέον απελευθερώθηκαν δυνάμεις που τελούσαν εν υπνώσει. Και σήμερα μπορεί να κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, αύριο μπορεί να κατακλύσουν την Αθήνα για κάποιο άλλο θέμα.

«Θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός», που λέει και το κομμουνιστικό άσμα. Η εκδίκηση της Ιστορίας, καθώς το θεριό αρχίζει τώρα και στρέφεται κατά της Αριστεράς.

Τι θα γίνει από εδώ και μπρός;

Ο Α.Τσίπρας μόνον ανόητος δεν είναι. Θα το θάψει το Σκοπιανό. Θα του στοιχίσει πολιτικά; Άμεσα όχι. Εμμέσως ναι, γιατί αν επίλυε το πρόβλημα, οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι θα του έδιναν  αντίδωρο στην Οικονομία.

Τώρα θα πρέπει να πορευθεί με τα γνωστά προβλήματα του, στα οποία προστίθεται και ο Π.Καμμένος.

Και βέβαια θα ζει με τον φόβο, μήπως οι πολίτες ξαναβγούν στους δρόμους για κάποιο άλλο θέμα.

Η αρχή έγινε!

http://www.liberal.gr/arthro/186776/apopsi/s-moumtzis/oi-dromoi-kai-oi-plateies-den-anikoun-pleon-stin-aristera.html