30 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μπολτ άρχισε ήδη τις ποδοσφαιρικές προπονήσεις -Και σκοράρει

Μιλούσε σοβαρά. Και όσοι άκουγαν με σκεπτικισμό τον Γιουσέιν Μπολτ να λέει ότι θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, άρχισαν να διαψεύδονται.

Ο ταχύτερος άνθρωπος του πλανήτη ξεκίνησε ήδη τις προπονήσεις σαν ποδοσφαιριστής, στη Νότια Αφρική με την  Mamelodi Sundowns.
Ο 31χρονος Τζαμαϊκανός με τα οχτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια επισκέπτεται βέβαια τη χώρα για άλλο λόγο, για την ανάπτυξη του αθλήματος στο οποίο έγινε σταρ, του στίβου, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

«Ευτυχώς που είναι ελεύθερος. Και μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις», σχολίασε ο προπονητής της Mamelodi Sundowns, Πίτσο Μοσινάμε, γελώντας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μέσο της ομάδας Πέρσι Τάου, ο Μπολτ πέτυχε και γκολ στην προπόνηση.






Ο Τζαμαϊκανός παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολη η μετάβαση από τον στίβο στο ποδόσφαιρο, αλλά ευχαρίστησε τον σύλλογο για την ευκαιρία που του έδωσαν να προπονηθεί. «Ηταν ένα καλό παιχνίδι, μία διασκεδαστική ημέρα, πραγματικά το απόλαυσα. Είπα στον προπονητή ότι όταν επιστρέψω στην Τζαμάικα θα πρέπει να προπονηθώ, γιατί δεν είμαι σε καλή κατάσταση», δήλωσε σύμφωνα με το BBC.

Ηδη έχει γίνει γνωστό ότι ο Μπολτ θα περάσει μία εβδομάδα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Μάρτιο, προκειμένου να δοκιμάσει σοβαρά το ποδοσφαιρικό ταλέντο του. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο. Κυρίως όμως τον ενδιαφέρει να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως δηλώνει όπου σταθεί και βρεθεί.