11 Ιανουαρίου 2018

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ! Δένδιας: Η ανακοίνωση της Εκκλησίας μου έκανε εντύπωση

"Η ανακοίνωση της Εκκλησίας μου έκανε εντύπωση, το μόνο το οποίο κατανοώ είναι ότι υπάρχουν κάποιες εκκλησιαστικές παράμετροι, ως προς τα θέματα δικαιοδοσίας των Εκκλησιών" είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Η τοποθέτηση της ΝΔ είναι ότι περιμένουμε την κυβερνητική πρόταση στο σύνολο της κυβερνητικής πλειψηφίας, όχι μερική κυβερνητική πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ, με παράσταση δήθεν διαφωνίας από τους ΑΝ.ΕΛ." δήλωσε ο κ. Δένδιας.

"Υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία εισηγείται στο εθνικό κοινοβούλιο ένα σοβαρό θέμα; Αν υπάρχει επί αυτής της εισήγησης εμείς θα τοποθετηθούμε. Αν δεν υπάρχει, τότε να υπάρξει κυβέρνηση με τη δεδηλωμένη, η οποία να εισηγηθεί, διαφορετική κυβέρνηση προφανώς. Αν δεν υπάρχει, δεν υπάρχει κυβέρνηση για εμάς" συμπλήρωσε.

"Το εθνικό ζήτημα και όλα τα εθνικά ζητήματα πρέπει να τα διαπραγματεύεται κυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Αλίμονο, αν το διαπραγματεύονται υπουργοί που δεν έχουν την πλειοψηφία να τους στηρίζει. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, αν ο κ. Κοτζιάς ή οποισδήποτε υπουργός φέρει πρόταση χωρίς την κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα έχει από εμάς ψήφο, άρα δεν έχει την πλειοψηφία" διευκρίνισε.

"Η ανακοίνωση της Εκκλησίας μου έκανε εντύπωση, το μόνο το οποίο κατανοώ είναι ότι υπάρχουν κάποιες εκκλησιαστικές παράμετροι, ως προς τα θέματα δικαιοδοσίας των Εκκλησιών, τα οποία θα ήθελα να τα δω. Αλλά αν αγνοήσουμε αυτή την παράμετρο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τοποθετείται. Αν υπάρχει όμως τέτοιο εκκλησιαστικό θέμα, ορθώς τοποθετείται" δήλωσε.

"Και ο Αρχιεπίσκοπος και η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών και μου προκύπτει κάθετη αντίθεση των εκκλησιαστικών παραγόντων απέναντι στο μισσαλόδοξο κήρυγμα της Χρυσής Αυγής. Η Ορθοδοξία είναι μια εκκλησία αγάπης δεν μπορεί να συμπαραταχθεί με ναζιστικά φαινόμενα.