30 Ιανουαρίου 2018

Τρόμος στου Φιλοπάππου -Ομάδα ΓΥΦΤΩΝ επιτέθηκε, ξυλοκόπησε και λήστεψε παρέα [εικόνες]

Με τραύματα στο νοσοκομείο τρία άτομα, τα οποία δέχτηκαν επίθεση από συμμορία Ρομά που ήθελε να τους αρπάξει τα κινητά τηλέφωνα.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας Ινδός τουρίστας και οι δύο Ελληνίδες φίλες του, όταν επιχείρησαν να βγάλουν μια φωτογραφία με φόντο την Ακρόπολη, από το μνημείο στο λόφο του Φιλοπάππου. Ομάδα τεσσάρων νεαρών Ρομά τους επιτέθηκε μέσα στο σκοτάδι, για να τους αρπάξει τα κινητά.

Ένας νεαρός Ινδός επιστήμονας με τρία μεταπτυχιακά που ζει μόνιμα στη Βουδαπέστη, τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση του IEFIMERIDA, ζήτησε από τις δύο φίλες του, Πολιτικό μηχανικό και Δασκάλα ειδικής αγωγής στο επάγγελμα, να πάνε μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για να φωτογραφήσει τα μνημεία. «Ήθελα να τραβήξω μια φωτογραφία με φόντο την Ακρόπολη και αποφασίσαμε να πάμε στον Λόφο του Φιλοπάππου. Κάναμε λάθος επιλογή γιατί είχε αρχίσει να νυχτώνει. Ξαφνικά μέσα από τους θάμνους εμφανίστηκαν 4 άτομα ηλικίας από 20 έως 25 ετών και ήρθαν καταπάνω μας. Χωρίς να πουν τίποτα ήρθαν μας έπιασαν και τράβηξαν τα κινητά από τα χέρια μας. Μόλις προσπάθησα να αντισταθώ ο ένας μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο. Έσπασαν τα γυαλιά μου και μου μπήκαν κομμάτια από τα κρύσταλλα στα μάτια. Σχεδόν αστραπιαία μου έριξε ακόμα μία γροθιά στο δεξί μάτι και ακόμα μία στο στόμα. Το κίνητο έπεσε από τα χέρια μου και το άρπαξαν.» περιγράφει με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του.

«Την ίδια στιγμή ένας άλλος από την συμμορία είχε ακινητοποιήσει την φίλη μου. Της χτυπούσε το κεφάλι στο τσιμέντο και της έλεγε: «Πες μου τον κωδικό». Αφού τις πήρε το κινητό έρχεται ένας τρίτος και την ξαναχτυπά στο πρόσωπο. Της ζήτησε και αυτός το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις του είπε ότι το έχει ήδη δώσει την ξαναχτύπησε με μανία. Την πιο σκληρή επίθεση την δέχτηκε η δεύτερη κοπέλα της παρέας η οποία αρνήθηκε να δώσει το κινητό της. Την έπιασαν δύο και την χτυπούσαν με γροθιές στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στο έδαφος. Τελικά αναγκάστηκε και αυτή να το δώσει. Δεν μας πήραν τις τσάντες ή κάτι άλλο. Αφού μας είχαν στο έδαφος ζήτησαν χρήματα αλλά τους είπαμε ότι δεν έχουμε και εξαφανίστηκαν. Ήταν μανιασμένοι. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Το όλο περιστατικό διήρκησε 3 λεπτά. Μετά εξαφανίστηκαν. Φωνάξαμε βοήθεια αλλά κανείς δεν ήρθε να μας βοηθήσει. Μείναμε στο σημείο και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί και εάν κάποιος από εμάς είχε τραυματιστεί σοβαρά.»

Το μαρτύριο όμως δεν τέλειωσε εκεί

Οι δύο κοπέλες και ο Ινδός φίλος σε άσχημη κατάσταση ειδοποίησαν τους συγγενείς τους για το περιστατικό. Αμέσως ο πατέρας τους έσπευσε στο σημείο και βλέποντας την άσχημη κατάσταση τους, τους μετέφερε στο χειρουργικό τμήμα του Ερυθρού σταυρού όπου εφημέρευε εχθές το απόγευμα. Εκεί τα τρία άτομα περιέγραψαν στους γιατρούς την επίθεση που δέχτηκαν και ζήτησαν από τους γιατρούς να τους εξετάσουν γιατί λόγω των πολλαπλών χτυπημάτων στο κεφάλι αισθάνονταν ζαλάδες και αδιαθεσία. Όμως οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι δεν κρίνονται ως σοβαρά περιστατικά και ότι θα πρέπει να περιμένουν. Η αναμονή ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες για να εξεταστούν και τα τρία θύματα ληστείας.

«Είχα προγραμματίσει να μείνω στην Ελλάδα ακόμα δύο ημέρες αλλά τελικά θα φύγω αύριο το πρωί. Αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι φριχτό. Με χτύπησαν αλύπητα, μου έσπασαν τα γυαλιά, μου άρπαξαν το κινητό και μετά περίμενα και τέσσερις ώρες στο νοσοκομείο μαζί με τις φίλες μου, χτυπημένοι και οι τρείς για να δουν τα τραύματα μου. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση στα τουριστικά σημεία και βέβαια καλύτερη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.»