07 Ιανουαρίου 2018

Η απόλυτη εξαθλίωση με ΣΥΡΙΖΑ – Όνειρο απατηλό η θέρμανση για τους Έλληνες

Τρεις στους δέκα Έλληνες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε συστήματα θέρμανσης, με την χώρα μας να παρουσιάζει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ενεργειακής ένδειας μετά την Βουλγαρία με 29%.


Στη γειτονική μας χώρα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat το αντίστοιχο ποσοστό για το 2016 φτάνει το 39% και αφορά πολίτες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να θερμάνουν την κατοικία τους. Στην ΕΕ, το ποσοστό αυτό φτάνει το 9% και αποτελεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο που αποδίδεται πρωτίστως στις συνθήκες του ΑΕΠ και λιγότερο στις καιρικές συνθήκες.

Αναλύοντας τα δεδομένα, η έρευνα της Eurostat συμπεραίνει ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα στην Ελλάδα πέραν της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών είναι τα σπάταλα ενεργειακά κτίρια, συσχετίζοντας την εικόνα της χώρας μας με το σοβαρό έλλειμμα σε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως αναφέρεται, οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν πολύ περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση των κατοικιών τους σε σύγκριση με αντίστοιχες κατοικίες στις βόρειες χώρες.