24 Ιανουαρίου 2018

Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος εναντίον Αναστασιάδη για τα περί «Βόρειας Ελλάδας»

«Εξέφρασα» είπε «μια εκτίμηση που αποσκοπούσε να αναδείξει τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από την επίλυση του εν λόγω θέματος. Θα πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνισμού ευρύτερα»


Κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη Κύπρο, έγινε η δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη για την ονομασία των Σκοπίων. Ο Κύπριος πρόεδρος για να διασκεδάσει τις αντιδράσεις προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στο ΑΠΕ, χωρίς ωστόσο να αναιρέσει αυτά που είπε στο Ράδιο Πρώτο χθες.

Σημείωσε, με τη δήλωση στο ΑΠΕ, πως το θέμα για την ονομασία το χειρίζεται η Ελλάδα, και η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμπαρασταθεί στην όποια απόφαση πάρει. «Εξέφρασα» είπε «μια εκτίμηση που αποσκοπούσε να αναδείξει τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από την επίλυση του εν λόγω θέματος. Θα πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνισμού ευρύτερα, και να απαλειφθούν οι όποιες πρόνοιες στο Σύνταγμα των Σκοπίων που μιλούν για αλυτρωτισμό ή και υποδεικνύουν τις όποιες εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας»..

Ατυχής η δήλωση

Η εκπρόσωπος τύπου του υποψήφιου προέδρου Σταύρου Μαλά Ανέφερε πως η δήλωση Αναστασιάδη ήταν ατυχής. «Όλοι μας» σημείωσε «παρακολουθούμε με ζωηρό και δικαιολογημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο λεγόμενο Μακεδονικό.

Εκείνο όμως που κανένας δεν καταλαβαίνει είναι πως είναι δυνατόν έστω και απερχόμενος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει και μάλιστα με ατυχή τρόπο σε ένα ζήτημα ο χειρισμός του οποίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελληνική κυβέρνηση.

Πολύ δε περισσότερο που οι χειρισμοί της Ελληνικής Κυβέρνησης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια ιδιαιτέρως λεπτή φάση».

Εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις

Ο υποψήφιος πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Αναστασιάδη επιεικώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες.

Ο κ. Αναστασιάδης, σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ακυρώνει ουσιαστικά τη διαχρονική θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια και δυναμιτίζει προκλητικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγματευτική μάχη για το συγκεκριμένο θέμα.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ