02 Ιανουαρίου 2018

Κατατέθηκε η αίτηση Μουζάλα να «παγώσει» το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Αίτηση ακύρωσης αλλά και αίτηση για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, με την οποία δίδεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, κατατέθηκαν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.


Οι αιτήσεις υπογράφονται από τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα και εισήχθησαν στο Θ τμήμα του δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστούν.

Αύριο μάλιστα θα οριστεί και ο δικαστής που θα χρεωθεί τον φάκελλο. Στην συνέχεια, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Σε κάθε περίπτωση και όποια και εάν είναι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς σε αυτό θα προσφύγει είτε η Κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστούν από την δευτεροβάθμια επιτροπή και τα αιτήματα των υπολοίπων 7 αξιωματικών, τα οποία ήδη εκκρεμούν.