23 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ! Τα κυβερνητικά παίγνια με το νέο δεξιό κόμμα

Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσκήνιο είναι η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προσπαθεί φιλότιμα να «βοηθήσει» προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ελπίδες τους έχουν εναποτεθεί στον φίλο του Ιβάν Σαββίδη στρατηγό, Φράγκο Φραγκούλη.


Η ονείρωξη ενός δεξιού κόμματος που θα τιμωρούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το... τόλμημα να κερδίσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κάτι που προέκυψε στα ξαφνικά. Είναι από τα πρώτα σχέδια που τέθηκαν σε εφαρμογή, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ο Κυριάκος ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με βρόμικα τεχνάσματα, όπως τα δημοσιεύματα για τη σύζυγό του.

Το τραγικό για τη χώρα είναι ότι η κυβέρνηση αυτή χρησιμοποίησε με ακατανόητο τρόπο ένα εθνικό θέμα, όπως αυτό της ονομασίας των Σκοπίων, για να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο είναι αδίστακτοι, αλλά και επικίνδυνοι για να χειριστούν κρίσιμα εθνικά θέματα.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν φοβούνται ότι μπορεί να ανακοπεί η πορεία του Κυριάκου προς την αυτοδυναμία. Ότι υπάρχουν χρήσιμοι ηλίθιοι που θα παίξουν το παιγνίδι του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένο. Αλλά όχι τόσο ηλίθιοι σαν κι αυτούς που ψάχνει ο κ. Τσίπρας, έτσι ώστε τα σχέδιά τους να είναι και αποτελεσματικά.

Σε άρθρο ειδικού συνεργάτη σήμερα στον Φιλελεύθερο σημειώνεται το εξής: «Το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό, μπροστά από το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσίασε σε όσους δεν τον ήξεραν, τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη. Κάποιοι αναρωτήθηκαν για το ποιος είναι αυτός ο ομιλητής, που εκστασιασμένος από τις ιαχές του κοινού 'είναι τρελός, είναι τρελός ο Στρατηγός' παράτησε τις σημειώσεις και άνοιξε διάλογο μαζί του, αυτοσυγκρινόμενος με τον 'άλλο' Στρατηγό, τον Μεγαλέξανδρο».

Κι άλλο ένα ενδιαφέρον εδάφιο από ένα άρθρο που αξίζει να διαβαστεί στο σύνολό του: «Το ενδιαφέρον του Στρατηγού Φράγκου εστιαζόταν σε κινήσεις που συμμετείχαν και Στρατιωτικοί αλλά εκεί δε έβλεπε πολιτικό μέλλον. Οι πληροφορίες λένε ότι έκανε όλα αυτά τα χρόνια επαφές τόσο με τους ΑΝΕΛ και τον ΛΑΟΣ, όσο και με κάποιους κύκλους στην ΝΔ. Βασική προϋπόθεση να ηγηθεί ο ίδιος. Με τεχνητό τρόπο διαρρεόταν από φιλικά του blogs ότι είναι τακτικός συνομιλητής πρώην Πρωθυπουργών και όλοι του ζητούν την γνώμη του σε θέματα Άμυνας και Στρατηγικής. Μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο για το τι απόψεις έχει εκφράσει πάνω στα θέματα αυτά μάλλον χαμόγελα θα προκαλέσουν με αποκορύφωμα τα όσα είχε πει για τη χρησιμοποίηση πυροσβεστικών αεροσκαφών ως... βομβαρδιστικών στην επιχείρηση των Ιμίων και τις ύβρεις που είχε εξαπολύσει πρόσφατα εναντίον του ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Stoltenberg σε μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εκπομπή».
Αν με αυτόν τον στρατηγό θα επιχειρήσουν να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία, τότε βρίσκονται πράγματι σε πολύ άσχημο σημείο. Ότι ο κ. Φράγκος μπορεί να φτιάξει κόμμα είναι γεγονός. Έχει καλούς φίλους, όπως ο κ. Σαββίδης, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν καλή σχέση με την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, δεν τους κοστίζει κάτι ένα καταστατικό. Το αν θα καταφέρουν κάτι με αυτό είναι που θα έπρεπε να τους απασχολεί. Αν και η ροπή τους στον τζόγο της πολιτικής τους κάνει τελικά να παίζουν για να παίζουν.

Θανάσης Μαυρίδης
http://www.liberal.gr/arthro/187009/apopsi/arthra/ta-kubernitika-paignia-me-to-neo-dexio-komma.html