15 Ιανουαρίου 2018

Η απουσία Καμμένου από τη Βουλή ΚΑΙ ΚΑΛΑ μήνυμα σε Τσίπρα για Σκοπιανό-Ζουράρι

Όλο το παρασκήνιο της απουσίας του υπουργού Άμυνας από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Απών, για πρώτη φορά, από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι σύμπτωση ή θέλει με αυτή του την κίνηση να στείλει κάποιο μήνυμα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλιστα εμφανίστηκε στα υπουργικά έδρανα με σχετική καθυστέρηση έτσι ώστε να είναι παρών στην ψηφοφορία.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, επέλεξε να μην μιλήσει στην Ολομέλεια για ένα τόσο κρίσιμης σημασίας ζήτημα, όπως είναι το πολυνομοσχέδιο που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης των 7 δις ευρώ.

Τόσο η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι και ποιος θα τον αντικαταστήσει όσο και το Σκοπιανό φαίνεται, σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες, να έχουν δημιουργήσει τις πρώτες ρωγμές ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους που μοιάζουν για πρώτη φορά να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Μάλιστα, το ζήτημα με την παραίτηση Ζουράρι άνοιξε για τα καλά την πόρτα του ανασχηματισμού και πηγές δεν αποκλείουν να έχει υπάρξει παρασκήνιο τόσο για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος υφυπουργού Παιδείας όσο και γενικότερα για τις ευρύτερες αλλαγές που ενδεχομένως προκύψουν, καθώς θα πρέπει να τηρηθεί η αναλογία και η ποσόστωση στις κυβερνητικές θέσεις που αναλογούν μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Την ίδια στιγμή, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ανοίγει το μείζον θέμα του Σκοπιανού και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα προβλήματα μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και αυτό, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ ενός ονόματος που θα έχει τον όρο Μακεδονία και αυτό φαίνεται να έχει προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμουμ ενώ και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε πρόσφατα τη θέση του κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε επιμελώς και επιμόνως να σχολιάσει την πρόταση, που έχει καταθέσει από το Σάββατο ο Πάνος Καμμένος για διενέργεια δημοψηφίσματος. Και αυτό από μόνο του δείχνει τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο συγκεκριμένο ζήτημα
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/skopiano-ke-zouraris-eferan-ta-prota-sinnefa-gia-tsipra-kammeno