11 Ιανουαρίου 2018

Χανιά: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο πατέρας που κακοποιούσε την κόρη του

Το Μάιο του 2017 είχε συνταράξει την κοινή γνώμη στα Χανιά, όταν αποκαλύφθηκαν τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε την ανήλικη κόρη του με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προφυλάκισή του. Τώρα, ο 55χρονος πα-τέρας βαρύνεται και με την πρόσθετη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας!


Κατά την διάρκεια των ερευνών που είχαν γίνει στο σπίτι της οικογένειας, το οποίο ο βάναυσος πατέρας είχε παγιδεύσει με κάμερες ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις της κόρης του όταν εκείνος έλειπε, είχε βρεθεί ένα όπλο το οποίο εστάλη για βαλλιστική εξέταση. Τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα εξακρίβωσαν ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί στον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη μιας καφετέριας στην Σούδα, πριν από πολλά χρόνια! Έτσι, σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε νέα δικογραφία και θα κληθεί να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές.

Οι λεπτομέρειες που είχαν έρθει στο φως για την συνεχή κακοποίηση της 15χρονης κόρης του, ήταν ανατριχιαστικές. Με την ανοχή της συζύγου του που τον φοβόταν, ο 55χρονος την έδενε με χειροπέδες στο καλοριφέρ του σπιτιού, την πατούσε στον λαιμό και την έδερνε με πλάστη, ενώ κατέγραφε τα βασανιστήρια με τις κάμερες! Στην απολογία του είχε αποδώσει την συμπεριφορά του σε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν είχε πείσει τον εισαγγελέα και τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Χανίων, που τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ