13 Ιανουαρίου 2018

Αμερικανός ηθοποιός κατηγορεί τον Φράνκο Τζεφιρέλι για σεξουαλική παρενόχληση [εικόνες

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στη βιομηχανία του θεάματος. Η τελευταία αφορά στο διάσημο Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ένας Αμερικανός ηθοποιός κατηγόρησε τον Ιταλό σκηνοθέτη, πως του επιτέθηκε σεξουαλικά όταν συνεργάστηκαν στη δεκαετία του 1990, προκαλώντας την οργή του γιου του σκηνοθέτη.


Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθον Σκεκ. Φωτογραφία: AP

Σύμφωνα με τον Τζόναθον Σκεκ, που έπαιξε στην ταινία του 1993, «Storia di una capinera» (Sparrow), ο σκηνοθέτης πέρασε εβδομάδες προσπαθώντας να τον «αποπλανήσει» κατά τη διάρεκια των γυρισμάτων στη νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People, ο Σκεκ ισχυρίζεται πως ο Τζεφιρέλι τον χούφτωσε και προσπάθησε να του κάνει στοματικό σεξ χωρίς τη συγκατάθεσή του.


Ο γιος του Ιταλού σκηνοθέτη, Πίπο Κόρσι Τζεφιρέλι. Φωτογραφία: AP

Ο Τζεφιρέλι, που είναι τώρα 94 ετών, δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς, αλλά ο γιος του εξέδωσε δήλωση λέγοντας πως δεν ήταν αλήθεια.

Ο Πίπο Κόρσι Τζεφιρέλι κατηγόρησε τον Σκεκ πως σκέφτηκε «μια αληθινή βεντέτα» ενάντια στον σκηνοθέτη, που κατέληξε να προσλάβει άλλον ηθοποιό για να ντουμπλάρει τις ατάκες του Σκεκ επειδή είχε προβλήματα με το λαιμό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.


Ο γιος του Τζεφιρέλι απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του Σκεκ πως αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα μετά την υποτιθέμενη επίθεση, λέγοντας πως ο ηθοποιός επέλεξε να διατηρήσει επαφές με την οικογένεια περιστασιακά με τα χρόνια και πιο πρόσφατα το Δεκέμβριο του 2017.

Ο Τζεφιρέλι, που στράφηκε στην πολιτική μετά την καριέρα του στον κινηματογράφο και εκπροσώπησε το κόμμα του Μπερλουσκόνι στη γερουσία, σπάνια κάνει πλέον δημόσιες εμφανίσεις. Σύμφωνα με το γιο του, η υγεία του σκηνοθέτη δεν είναι πολύ καλή για να του επιτρέψει να απαντήσει ή ακόμη και να καταλάβει τους ισχυρισμούς του Σκεκ.