02 Ιανουαρίου 2018

Επιμένει ο ραββίνος για τον Ρουβίκωνα: Είναι θρασύδειλοι λέει

«Εμείς ως πιστοί Εβραίοι είμαστε μετριοπαθείς με τους μετριοπαθείς και φανατικοί με τους φανατικούς» εξήγησε ο Μορντεχάι Φριζής - Τις δηλώσεις του αποδοκιμάζει η ισραηλινή πρεσβεία και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Αμετακίνητος στις δηλώσεις του κατά του Ρουβίκωνα εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ραββίνος Μορντεχάι Φριζής, ο οποίος έκανε λόγο για «θρασύδειλους που ξέρουν να το παίζουν ήρωες σε ανθρώπους στους οποίους μπορούν να πουλήσουν δύναμη».

Σύμφωνα με τον ίδιο όσα έκανε ο Ρουβίκωνας ήταν «μια μικρή τρομοκρατική επίθεση» προσθέτοντας ότι η ομάδα «δεν κρύβει ότι θα ήθελε να πάει τα πράγματα στα άκρα την ένοπλη σύρραξη».

Εξηγώντας την έντονη αντίδρασή του μετά την επίθεση της αναρχικής ομάδας στην πρεσβεία του Ισραήλ ο κ. Φριζής είπε ότι «εμείς ως πιστοί Εβραίοι είμαστε μετριοπαθείς με τους μετριοπαθείς και φανατικοί με τους φανατικούς»

«Θα έρθουμε με δύναμη και υπερηφάνεια να απαντήσουμε σε όσους μας προκαλούν» πρόσθεσε ο κ. Φριζής και κάλεσε τις αρχές «που ξέρουν ποιος είναι ο Ρουβίκωνας να αναλάβουν τώρα δράση».

«Όποιος έρχεται να ακουμπήσει τον εβραϊκό λαό ξέρει ποιοι είναι οι εχθροί του και ποιο είναι οι φίλοι του» συμπλήρωσε.



Με ανακοίνωσή της πάντως η πρεσβείας του Ισραήλ αποδοκιμάζει τις «ακραίες θέσεις του και δηλώνει ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της πρεσβείας».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο youtube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη.  Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας.

Και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Φριζή

Σε ανακοίνωση μετά την πρεσβεία του Κράτους του Ισραήλ, προχώρησε και το Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο Ελλάδος αναφορικά με τις δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση από τα social media κατά της οργάνωσης Ρουβίκωνας ενώ σήμερα το πρωί επιτέθηκε από τον ΘΕΜΑ FM για μια ακόμη φορά κατά των μελών της  δημιουργώντας πολιτικό θέμα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση τονίζει:

"Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα. Οι ακραίες αυτές απόψεις άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί ότι αυτές οι κραυγές φανατισμού και μισαλλοδοξίας υπονομεύουν την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις".