15 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΣΧΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΣ ΚΝΕΙ Σ@Ξ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Φωτίου: Εχουμε σχέδιο για το δημογραφικό, για αυτό αυξήθηκαν οι γεννήσεις

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, κυρίως προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι  οποίοι έχουν αντιδράσει τις τελευταίες μέρες, εξέφρασε  η Θεανώ Φωτίου από το βήμα της Βουλής ότι οι μειώσεις που θα υποστούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα αντιμετωπιστούν εντός του 2018.


«Όταν ένα σύστημα σχεδιάζεται από την αρχή από  με πολλές  παραμέτρους δημιουργούνται προβλήματα όπως αυτά που προκλήθηκαν με τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Το νέο σύστημα χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής πολύ περισσότερο όταν εμείς αναγνωρίζουμε πως σε συνθήκες κρίσης καμιά οικογένεια δεν αντέχει μείωση των εισοδημάτων της. Κατηγορηματικά δηλώνω  εδώ ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις μειώσεις μέσα στο 2018.»
Η αναφορά αυτή της κ. Φωτίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από την πλευρά των βουλευτών του ΣυΡιζΑ πράγμα που σημαίνει ότι εκτονώνεται η ένταση που  υπήρχε  τις προηγούμενες μέρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Μάλιστα, η κυρία φωτίου έδωσε στοιχεία για τις γεννήσεις τη διετία 2015-2016 λέγοντας ότι το 2015 έφθασαν τις 91.800 και το 2016 τις 92.900, πράγμα που σημαίνει, όπως ακριβώς είπε «ότι η κυβέρνηση συριζα εχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».