15 Ιανουαρίου 2018

Βορίδης για Σκοπιανό: Σε μια διαπραγμάτευση είναι θετικό να έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη του κόσμου

«Σε μια διαπραγμάτευση είναι πολύ θετικό να έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη του κόσμου, έτσι όπως αυτή εκφράζεται σε διάφορα επίπεδα. Είναι θετικό και κάνει όλες τις πλευρές να έχουν καλύτερη αντίληψη» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης για το Σκοπιανό, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βορίδης με συνέντευξή του στη Realnews τάχθηκε υπέρ των συλλαλητηρίων, λέγοντας ότι «είναι σπουδαίο και συγκινητικό να παρακινούν οι πολίτες τους αντιπροσώπους τους να τηρούν μια περήφανη και σθεναρή στάση».

«Βασική θέση είναι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και από εκεί και πέρα προφανώς όλοι θέλουμε να λυθεί με κάποιον τρόπο το ζήτημα όλης αυτής της ιστορίας που έχει δημιουργηθεί με το κράτος των Σκοπίων» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε ένα μείζον θέμα η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην έχει θέση. Κατ’ επανάληψη το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων -χάρη και στο οποίο αυτή η κυβέρνηση κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα- έχει τοποθετηθεί και λένε ότι “εμείς δεν θέλουμε καμία λύση που να έχει τον όρο Μακεδονία”. Και ταυτόχρονα ο υπουργός Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους βγαίνει και συζητά σε διαφορετική γραμμή. Αυτό δεν είναι σοβαρό, για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα».

Έχει σημασία, υπογράμμισε, να πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με συγκροτημένη θέση η ελληνική πλευρά.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναφορικά με τα συλλαλητήρια, είπε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία για το ζήτημα αυτό και τόνισε:

«Εγώ θεωρώ θετική την έκφραση της συγκεκριμένης ευαισθησίας αλλά και της συγκεκριμένης οπτικής από τον λαό».

Στην ερώτηση αν θα πάει ο ίδιος στα συλλαλητήρια, είπε: «Από εκεί και πέρα ο τρόπος με τον οποίο εκφράζονται τα πολιτικά στελέχη έχει πολλές παραμέτρους. Γιατί για να αποφασίσω εγώ αν θα εμφανιστώ, με ενδιαφέρουν πολλά πράγματα, δεν με ενδιαφέρει μόνο η τελική θέση. Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που θα λάβω υπόψη μου για να αποφασίσω αν θα πάω όπως ο φορέας που διοργανώνει το συλλαλητήριο».