08 Ιανουαρίου 2018

Θεοφάνεια στο Κονγκό – Συγκίνηση στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου [εικόνες]

Την Κυριακή, 7η Ιανουαρίου 2018, ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας, παρά την έντονη τροπική καταιγίδα, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία, κατόπιν ειδικής αδείας, που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Κονγκό.

Ηταν η πέμπτη φορά στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας που οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παραστούν και να δουν την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου.

Στην όχθη του ποταμού ο Σεβασμιώτατος έκανε μία σύντομη ομιλία περί της ιστορικής καθιερώσεως και της θεολογικής ερμηνείας της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε την παρισταμένη Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας του Κονγκό, κυρία Emilienne Raoul, καθώς και τις αρχές της χώρας, για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Την Ευχαριστιακή Σύναξη και την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού κάλυψε η κρατική τηλεόραση Tele-Congo, προς την οποία ο Σεβ. .κ.Παντελεήμων παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη.


Tην τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού κάλυψε η κρατική τηλεόραση Tele-Congo


Παρά την έντονη τροπική καταιγίδα, πραγματοποιήθηκε η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού


Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων με την υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας του Κονγκό, κυρία Emilienne Raoul