26 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Η μάνα που άφησε μόνο το βρέφος της στη φωτιά είχε χάσει την επιμέλεια της μεγαλύτερης κόρης της!

Συγκλονιστική αποκάλυψη - Η μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης είχε εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας τη μάνα της ότι την παραμελούσε και την κακοποιούσε - Οι υπηρεσίες αφαίρεσαν την επιμέλεια αλλά αδιαφόρησαν για τα δύο μικρότερα παιδάκια


Σοκαριστικές είναι οι πτυχές της υπόθεσης με το βρέφος που εντόπισαν οι πυροσβέστες μόνο του στο διαμέρισμα που είχε αρπάξει φωτιά στην πλατεία Αττικής την Τετάρτη τα ξημερώματα.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, η μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας, όταν το παιδί ήταν 16 ετών, είχε μόνο του καταγγείλει την ίδια του τη μάνα. Η 16χρονη τότε κοπέλα, τον Νοέμβριο του 2016, είχε εμφανιστεί μόνη της σε αστυνομικό τμήμα και είχε καταγγείλει πως η μητέρα της την παραμελούσε και την κακοποιούσε.
Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε τότε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη μικρά παιδιά, τριών και τεσσάρων ετών σήμερα.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν» δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Ωστόσ, τα δύο ανήλικα παιδιά αφέθηκαν στην τύχη τους. «Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο-τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι,  το οποίο βρέθηκε μόνο του μέσα στις φλόγες και κατέληξε να δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγία Σοφία.