23 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ! Τα σενάρια για τη στάση της ΝΔ στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι αποφάσεις

Πολλές είναι οι απόψεις που έχουν διατυπωθεί στις τάξεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συλλαλητήριο της Αθήνας, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκφραστεί πολλές απόψεις για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε αλλά και την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει η «σκληρή γραμμή» αποτελούμενη από «γαλάζια» στελέχη που υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ταχθεί ανοιχτά υπέρ του συλλαλητηρίου και να το υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της.

Στις τάξεις της ΝΔ υπάρχει όμως και η μετριοπαθής τάση που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος και χρησιμότητα να ταυτιστεί τόσο ανοιχτά το κόμμα με τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια και ότι θα ήταν προτιμότερο να ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και οι βουλευτές και τα στελέχη που θέλουν να δώσουν το παρών να το κάνουν ελεύθερα, χωρίς όμως ακρότητες.

Αύριο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για το Σκοπιανό με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η γραμμή του δεν πρόκειται να αλλάξει. «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διαπραγμάτευση, έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες και εκ των υστέρων δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση», όπως τονίζουν κομματικές πηγές. «Δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης για τη ΝΔ, εάν ο Κ.Τσίπρας δεν εμφανίσει μία και ενιαία πρόταση με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο» συμπληρώνουν. Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει και απόφαση για τη στάση που θα τηρηθεί στο συλλαλητήριο.

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σκόπια το 2008