24 Ιανουαρίου 2018

Η δημόσια συγγνώμη του Epsilon για τα σχόλια της ΒΛΑΜΜΕΝΗΣ Σταμπούλογλου που τώρα λέει ότι δεν ήθελε να προσβάλει

Ανακοίνωση εξέδωσε το Epsilon στην οποία ζητά δημόσια συγγνώμη από τους τηλεθεατές για όσα ειπώθηκαν στο πλατό της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου με πρωταγωνίστρια την κωμικό Λίλα Σταμπούλογλου.

Η Λίλα Σταμπούλογλου, στην εκπομπή της Δευτέρας, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές, που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, «φολκλόρ», λέγοντας πώς αν ήταν στον στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου θα «έκαναν το βασίλειο του Φραπέ» σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς. Ακόμη πρόσθεσε πώς «εαν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω».

Δεκάδες είναι τα επικριτικά σχόλια στα social media για τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE, ενώ σε πολλά από αυτά επισημαίνεται πως ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές του συλαλλητηρίου, που μέρος του χαρακτηρίστηκε «καρναβάλι», ήταν και ο νέος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Ιβάν Σαββίδης. 
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του καναλιού:

«Μας απασχόλησε έντονα η αντίδραση του κόσμου, όσον αφορά το σκετς στην εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου,  Tatiana Live, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, σχετικά με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό.

Η κα Λίλα Σταμπούλογλου, είναι μια σατιρική κωμικός, γνωστή για τις ανατρεπτικές και συχνά καυστικές παραστάσεις της. Αρέσκεται στο να παρουσιάζει με ανάλογο τρόπο τα τεκταινόμενα, ορισμένες φορές αιχμηρά, κάτι το οποίο δεν είναι σπάνιο στον χώρο της σάτιρας.

Το συγκεκριμένο σκετς της Δευτέρας, δεν είχε σκοπό, σε καμία περίπτωση να θίξει κανέναν. Μολαταύτα, είναι κατανοητό ότι ενόχλησε μεγάλη μερίδα τηλεθεατών. Ως κανάλι, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους θιγέντες, καθώς και να διαβεβαιώσουμε ότι υπό την νέα διοίκηση θα προάγουμε και θα στηρίξουμε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε την αδημονία μας, για πραγματοποίηση των άνωθεν δεσμεύσεων μας».

Η κωμικός Σταμπούλογλου απαντά στους Μακεδονικούς συλλόγους
Όπως τόνισε, σέβεται τον κόσμο που βρέθηκε στο συλλαλητήριο και έκανε σαφές πως στόχος της ήταν να σατιρίσει εικόνες και συγκεκριμένα περιστατικά που της έκαναν εντύπωση

Η κωμικός Λίλα Σταμπούλογλου, απάντησε σήμερα στα πυρά των Μακεδονικών συλλόγων που έκριναν ως προσβλητικά τα όσα είπε στη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής Tatiana Live, σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η κωμικός, δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν ή καμία παραδοσιακή φορεσιά. Όπως τόνισε, σέβεται τον κόσμο που βρέθηκε στο συλλαλητήριο και έκανε σαφές πως στόχος της ήταν να σατιρίσει εικόνες και συγκεκριμένα περιστατικά που της έκαναν εντύπωση από το συλλαλητήριο.

Επίσης, η κωμικός ξεκαθάρισε πως τα κείμενα της και τα όσα θα πει στη σάτιρα της δεν ελέγχονται από την Τατιάνα Στεφανίδου ή από τους υπεύθυνους του καναλιού Ε. Μετά τα όσα είπε on air η Λίλα Σταμπούλογλου, η Τατιάνα Στεφανίδου στήριξε τη συνεργάτιδα της τονίζοντας ότι η κωμικός δεν είχε καμία κακή πρόθεση σε όσα είπε χθες στην εκπομπή.
Χθες, στη θεματική ενότητα της εκπομπής Tatiana Live που παρουσιάζει η Λίλα Σταμπούλογλου, η stand up comedian εμφανίστηκε ντυμένη με στολή Μακεδονίτισσας σαρκάζοντας το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, λέγοντας πως μέρος του «ανταγωνίστηκε το πατρινό καρναβάλι» κοροϊδεύοντας τις πατροπαράδοτες Μακεδονίτικες ενδυμασίες.

Η Λίλα Σταμπούλογλου χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φολκλόρ λέγοντας πώς αν ήταν στον στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου θα «έκαναν το βασίλειο του Φραπέ» σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς. Ακόμη πρόσθεσε πώς «εαν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω».

Δεκάδες είναι τα επικριτικά σχόλια στα social media για τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE, ενώ σε πολλά από αυτά επισημαίνεται πως ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές του συλαλλητηρίου, που μέρος του χαρακτηρίστηκε «καρναβάλι», ήταν και ο νέος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Ιβάν Σαββίδης.

«Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη η κυρία Στεφανίδου και η "κωμικός"»
Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα ώστε να μην υπάρξει υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας, που με ανακοίνωσή της ζήτησε από την Τατιάνα Στεφανίδου να ζητήσει δημόσια συγνώμη η ίδια και η συνεργάτιδα της, διαφορετικά προειδοποιεί με προσφυγή ακόμη και στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μεγάλη οργή προκάλεσε στους Μακεδόνες η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (δήθεν) σάτιρα στην οποία επιδόθηκε κάποια (δήθεν) κωμικός που ονομάζεται Λίλα Σταμπούλογλου στην εκπομπή Tatiana Live της τηλεόρασης EPSILON TV την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2018. Εμφανίστηκε φορώντας την τιμημένη παραδοσιακή φορεσιά του Ρουμλουκιού κραδαίνοντας προκλητικά το εθνικό μας Σύμβολο, ξεστομίζοντας ανοησίες και ασυνάρτητες κραυγές σχετικά με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι κάνει σάτιρα (στην ιστοσελίδα του καναλιού το ονομάζει Stand Up Comedy). Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ρίχνεται ΛΑΣΠΗ σε μια αγνή συνάθροιση μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που βγήκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών τους.

Να πληροφορήσουμε την Διεύθυνση Παραγωγής της εκπομπής ότι η παραδοσιακή φορεσιά που επελέγη για να διασυρθεί με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ο καθολικός ξεσηκωμός των Ελλήνων για την επικείμενη ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων, αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές Μακεδονικές φορεσιές που φέρει έναν ιδιαίτερο κεφαλόδεσμο (το λεγόμενο κατσούλι). Σύμφωνα με προφορική Παράδοση το κατσούλι του Ρουμλουκιού ήταν ΔΩΡΟ ΤΙΜΗΣ του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τις Ρουμλουκιώτισες λόγω της γενναιότητας που επέδειξαν σε μια μάχη. Αυτός ο κεφαλόδεσμος δενόταν με τα μαλλιά τους και με αυτόν κοιμόντουσαν. Αυτό συνέβαινε μέχρι και στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα που πρωτο-ειπώθηκε η φράση «Κιφαλ’ πεφτ’, κατσουλ’ δεν πεφτ’. Του έχουμι απ’ τουν Μιγαλιεξάντρου». (πηγή: «Παύλος Τσάμης «Μακεδονικός Αγών«), ως ένδειξη υπερηφάνειας που φορούσαν αυτό το κατσούλι. Η παραδοσιακή φορεσιά του Ρουμλουκιού στο σύνολό της αποτελεί σήμα κατατεθέν της μακραίωνης Μακεδονικής Παράδοσης.

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται μια Παραδοσιακή φορεσιά, που «κουβαλάει» μνήμες και βάσανα ενός ολόκληρου λαού ως μέσο για ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ και ΦΘΗΝΗ σάτιρα. Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2018 η εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου ΑΗΔΙΑΣΕ τους πολυάριθμους ανθρώπους που σέβονται την Μακεδονική Παράδοση. Αυτή η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ προσέγγιση και ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της Ιστορικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, ως απόρροια της εν λόγω εκπομπής, δημιουργούν ΕΝΤΟΝΑ ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της Παραγωγής και της ίδιας της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου, η οποία φέρει ακέραια ευθύνη για την ΑΘΛΙΑ εικόνα που παρουσίασε η συνεργάτιδά της.

Κατόπιν των ανωτέρω και διατηρώντας την επιφύλαξη για νομικές ενέργειες ΖΗΤΟΥΜΕ τη ΔΗΜΟΣΙΑ συγγνώμη από την «κωμικό» και την τηλεπαρουσιάστρια κα Τατιάνα Στεφανίδου για την ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ εκπομπή που είχε ως σκοπό να ξεφτιλίσει την Μακεδονική Παράδοση ειδικά, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες (μισό εκατομμύριο) γενικότερα που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε νομικές ενέργειες.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε χθες η κωμικός στη σάτιρα της: