11 Ιανουαρίου 2018

"Fake news"-Ο «μεσίτης» των διασήμων «ξαναχτυπά»: Αυτή τη φορά «πούλησε» ελληνικό νησί στον Μέσι!

Ο Αλεσάντρο Πρότο έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει ονόματα διασήμων ως δήθεν πελατών του, χωρίς να υπάρχει ψήγμα αλήθειας σε όσα υποστηρίζει - Τώρα λέει πως ο Μέσι αγόρασε το νησάκι «Σοφία» στο Ιόνιο μέσω του γραφείου του, είδηση απολύτως ψευδή


Ο Αλεσάντρο Πρότο, ο ψευτο-μεσίτης των διασήμων, «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά, το γραφείο του «ανακοίνωσε» πως πέτυχε την πώληση ενός μικρού, ακατοίκητου νησιού του Ιονίου πελάγους στον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι.

Η «είδηση», αν και απολύτως ψευδής, κάνει το γύρο του Διαδικτύου από χθες, καθώς ο Ιταλός μεσίτης, με «διασυνδέσεις» με τη μαφία και περάσματα από τις ιταλικές φυλακές για απάτες, διαθέτει ακόμα ένα ισχυρό δίκτυο καναλιών για να διαφημίζεται και να διατηρείται «στον αφρό».

Σύμφωνα με την «είδηση», που σαφώς εμπίπτει στην κατηγορία των «fake news», ο Λιονέλ Μέσι είναι ο νέος ιδιοκτήτης ενός ακατοίκητου νησιού του συμπλέγματος των Εχινάδων, της Νήσου Σοφίας. Η «ενημέρωση» της εταιρείας του Πρότο, «Proto Group Ltd» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο παίκτης Λέο Μέσι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, το νησί Νήσος Σοφία. Ο Λέο Μέσι είναι ήδη πελάτης μας, έχοντας αγοράσει μέσω ημών ένα υπέροχο ρετιρέ στο Παρίσι». Μάλιστα το 2015 είχαν πάλι κυκλοφορήσει φήμες για το νησί αυτό, πως είχε δηλαδή αγοραστεί από το τότε ζεύγος Τζολί - Πιτ.
Η Σοφία ή Σοφιά είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τον Πεταλά, την Οξεία, την Δρακονέρα και το Προβάτι και βρίσκεται απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, στις εκβολές του Αχελώου.

Το νησάκι Σοφία, που ο Πρότο κατά καιρούς «πουλάει» πότε στον Μέσι, πότε στην Τζολί


Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί στην ελληνική επικαιρότητα ο απατεώνας μεσίτης Αλεσάντρο Πρότο, ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, όταν είχε στείλει από την εταιρία του email που υποστήριζε πως το νησί Σκορπιός πουλήθηκε έναντι 280 εκατομμυρίων ευρώ, με την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, στην οποία ανήκει ο επίγειος παράδεισος του Ιονίου, να  διαψεύδει άμεσα και κατηγορηματικά την «πώληση».

Το δελτίο τύπου του αδιάντροπου Ιταλού έλεγε τότε: «Ο Αλεσάντρο Πρότο, αγόρασε το νησί Σκορπιός προς 280 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία έκλεισε τις τελευταίες εβδομάδες. Αγαπώ την Ελλάδα και η φιλία μου με την Αθηνά Ωνάση με έκανε να αποφασίσω να αγοράσω αυτό το υπέροχο νησί. Ήδη διατηρώ νησί μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ ακόμη ένα όμορφο ελληνικό νησί και βοήθησα τον Τζόνι Ντέπ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αγοράσουν τα δικά τους».

Ο Αλεσάντρο Πρότο συνεχίζοντας στο email του αναφέρει ότι: «Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα βγει από την βαθιά κρίση στην οποία έχει βυθιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Κάρλος Σλίμ οι οποίοι σκέπτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα καλό σημάδι». Αξιοσημείωτο είναι πως το email τελειώνει με την πρόταση: «ο κ. Πρότο είναι συνεργάτης του Ντόναλντ Τράμπ, του Κάρλος Σλιμ του Γουόρεν Μπάφετ και πολλών άλλων».

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί τον Ιούλιο του 2015 να έχει πουλήσει ελληνικά νησιά στον Τζόνυ Ντέπ, την Ατζελίνα Τζολί και τον Μπράντ Πιτ, αλλά και στον Γουόρεν Μπάφετ, με όλους να διαψεύδουν άμεσα τις πληροφορίες αυτές.