24 Ιανουαρίου 2018

ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛ@ΚΙΑ ΣΤΟ FB! Τα σεντόνια του Σισμανόγλειου: Ο Πολάκης ξέχασε το... παρακράτος και τα έριξε στην... υποστελέχωση

«Μιλάμε για παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια» έγραφε ο αναπληρωτής υπουργός στις 8 Δεκεμβρίου 2017 - «Το συμβάν οφείλεται σε πρόσκαιρο ανεπαρκή συντονισμό και γραφειοκρατικές ολιγωρίες» αναφέρει ο κ. Πολάκης σε απάντησή του στη Βουλή στις 16 Ιανουαρίου


Εκθετος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τους βαρείς χαρακτηρισμούς του περί “παρακράτους” αναφερόμενος σε εργαζόμενους του νοσοκομείου “Σισμανόγλειο” σχετικά με το περιστατικό της έλλειψης σεντονιών τον περασμένο μήνα. Στις 8 Δεκεμβρίου 2017 με ανάρτηση του στο facebook ο κ. Πολάκης παρήγγειλε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για το γεγονός ότι συνεργάτιδά του διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπήρχαν σεντόνια με τον αναπληρωτή υπουργό να επιρρίπτει εξ ολοκλήρου την ευθύνη στο νοσηλευτικό προσωπικό. 

Λες και ο ίδιος δεν είναι προϊστάμενος υπουργός και δεν καμία έχει ευθύνη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας και σε θέματα ιματισμού προτίμησε να τοποθετηθεί ως εξής: “Μιλάμε για παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια...ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ!!!”, για να συνεχίσει: “Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά από συγκεκριμένους εργαζόμενους(Γιατί η πλειοψηφία και καταλαβαίνει και στηρίζει αυτό που κάνουμε δύο χρόνια τώρα στο υπουργείο Υγείας) και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που έχει αυτή τη στιγμή ταμειακό διαθέσιμο(στους λογαριασμούς του) πάνω από 5.000.000ευρώ”.

Ομως στην από 16 Ιανουαρίου 2018 απάντησή του κ. Πολάκη στη Βουλή σε σχετική ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου και Ιάσονα Φωτήλα για το συγκεκριμένο θέμα ο αναπληρωτής υπουργός ξεχνά το “παρακράτος” και αναφέρεται σε “γραφειοκρατικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις” καθώς και κενά στη “στελέχωση”! Διαπιστώσεις δηλαδή που παραπέμπουν στο πεδίο ευθυνών της διοίκησης και του υπουργείου. 
Ειδικότερα, στην υπουργική απάντηση σημειώνεται ότι “για το συγκεκριμένο συμβάν έχει ήδη διαταχθεί προκαταρτική εξέταση. Τα πρώτα συμπεράσματα της καταδεικνύουν ότι το συμβάν αυτό οφείλεται σε πρόσκαιρο ανεπαρκή συντονισμό και επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τμημάτων, γραφειοκρατικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις οποίες συντείνουν και ορισμένα κενά στην στελέχωση, οι οποίες ανέδειξαν το πρόβλημα φτάνοντας στα όρια το απόθεμα ιματισμού. Δεν έχει λάβει χώρα μέχρι και σήμερα καμία πειθαρχική ποινή ούτε και καθαίρεση προϊσταμένου. Η Διοίκηση έχει ήδη δρομολογήσει ανασκόπηση των διαδικασιών και δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων όσον αφορά στην έγκαιρη ανάδειξη τυχόν ελλείψεων έτσι ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα διορθωτικά μέτρα”.