03 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθη ο «λευκογένης», ο πλέον διαβόητος δήμιος του ISIS - Πετούσε γκέι από ταράτσες

Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας βρίσκεται ένας από τους πλέον διαβόητους δήμιους του «Ισλαμικού Κράτους».

Ο Αμπού Ομέρ, ο αποκαλούμενος και «λευκογένης» λόγω της μακριάς λευκής γενειάδας του, έχει πρωτοστατήσει σε εκτελέσεις αιχμαλώτων του ISIS στο διάστημα που η τρομοκρατική οργάνωση είχε υπό τον έλεγχό της τη Μοσούλη. Έχει εμφανιστεί σε βίντεο να μετέχει σε λιθοβολισμούς έως θανάτου αμάχων, ενώ ήταν παρών όταν σύντροφοί του τζιχαντιστές πετούσαν από τις στέγες κτιρίων ομοφυλόφιλους και εκτελούσαν θύματα για «βλασφημία».


Κάτοικοι της Μοσούλης ενημέρωσαν τις Αρχές για το κρησφύγετό του και έτσι έφθασαν οι δυνάμεις ασφαλείας στη σύλληψή του. Τώρα ο Αμπού Ομέρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ίδιος στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Παρά τις συντριπτικές ήττες που έχει υποστεί το ISIS, μέλη του παραμένουν σε κρησφύγετα σε διάφορα σημεία του Ιράκ, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο υποδιοικητής της πολυεθνικής συμμαχικής δύναμης κατά του «Iσλαμικού Κράτους», ο Βρετανός στρατηγός Φέλιξ Γκέντνεϊ προειδοποίησε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έχει λήξει και ότι το ISIS παραμένει απειλή για την περιοχή, «αλλά και για τις πατρίδες μας».