14 Ιανουαρίου 2018

Ιδού πως και γιατί το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλε λουκέτο και στο MEGA

H τρομοκρατία που άσκησε η κυβέρνηση στους τραπεζίτες ευθύνεται αποκλειστικά για το λουκέτο στο MEGA, χωρίς ωστόσο αυτό να απαλλάσσει από τις εγκληματικές ευθύνες τον Μπόμπολα, που είχε την ευθύνη της διοίκησης και κατάφερε να χρεοκοπήσει τόσο το MEGAλο κανάλι όσο και τον «ΠΗΓΑΣΟ».


Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου είχαν προεξοφλήσει εδώ και μήνες το κλείσιμο του MEGA.

Όπως διέρρεε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, κανένας τραπεζίτης δεν θα τολμούσε να υπογράψει τη ρύθμιση των δανείων και στη συνέχεια να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Όπως βλέπετε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ποινικοποιήσει και τις ρυθμίσεις των τραπεζικών δανείων. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλους.

Όσοι έχουν προσκυνήσει στο Μαξίμου και ρυθμίσεις κάνουν και κανένα δανειάκι παίρνουν.

Το παπαγαλάκια και το παραμύθι της εξαπάτησης 420 εργαζομένων

Όπως επανειλημμένα είχαμε γράψει, παρά τη σχετική φημολογία και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων και σάιτ, το MEGA δεν επρόκειτο να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι τραπεζίτες σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κούρεμα δανειακών υποχρεώσεων του καναλιού, ενώ ήταν αδύνατη η συνύπαρξη του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη.

Το πρόβλημα ήταν και οικονομικό αφού σε καμία περίπτωση οι νέοι μέτοχοι του MEGA δεν ήταν διατεθειμένοι να φορτωθούν τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα και του ΔΟΛ.

Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μείνει εκτός τηλεόρασης. Δεν αποκλείεται και μάλιστα σύντομα να αγοράσει ένα από τα υπάρχοντα κανάλια ή να συμμετέχει σε κάποιο μετοχικό σχήμα υπάρχοντος μεγάλου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Στον διαγωνισμό δεν συμμετείχε ούτε ο Δημήτρης Μάρης παρά τη φημολογία ότι θα κατέθετε σχετικό φάκελο.

Παράγοντες της αγοράς – παρά τα όσα επίσης γράφονταν- είχαν προεξοφλήσει την μη συμμετοχή του Δημήτρη Μάρη αυτόνομα στον διαγωνισμό γιατί τα ποσά που απαιτούνται για την άδεια και το στήσιμο ενός νέου καναλιού είναι τεράστια και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τα αντέξει.

Άλλωστε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες καταφεύγει σε δανεισμό με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ενώ και το εγχείρημα του «Έθνους» το οποίο ανέλαβε εργολαβικά από τον Σαββίδη, πάει από το κακό στο χειρότερο με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καλύπτουν ένα μεγάλο παθητικό σε μηνιαία βάση.

Αυτοί που αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση των μετόχων του MEGA να μην συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις άδειες, επιταχύνοντας το λουκέτο στο πάλαι ποτέ κραταιό κανάλι, είναι οι εργαζόμενοι. Με καθυστέρηση 18 μηνών αποφάσισαν να κάνουν… επανάσταση μεταδίδοντας δελτία ειδήσεων.

Στην ουσία επιχείρησαν να πιέσουν τους μετόχους έστω και στο παρά πέντε του διαγωνισμού, αλλά τελικά δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα.