12 Ιανουαρίου 2018

ΜΠΑ; ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΣΑΝΟΣ; Αχτσιόγλου: «Μάλλον δεν είναι δυνατόν» να πάρουν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στο Mega

[Η νίκη που πέτυχε απέναντι στην τρόικα -έτσι το ονόμασε αρχές Δεκεμβρίου όταν ψηφίστηκε ο νόμος- θα ισχύει για όσους αρχίσουν και δεν πληρώνουν εργαζόμενους ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ και όχι για όσους δεν πλήρωναν πριν και συνεχίζουν να μην πληρώνουν... δηλ. δεν αφορά κανέναν πλέον αφού όσοι πληρώνουν μέχρι τώρα και έφτασαν στο 2018 θα συνεχίσουν να πληρώνουν]

Παρά τις ελπίδες που υπήρχαν ότι οι επί σχεδόν δυο χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega θα μπορούσαν να ωφεληθούν έστω την τελευταία στιγμή, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.


Μιας και οι μέτοχοι δεν δείχνουν διάθεση να πληρώσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, από την διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο και με την οποία οι εργαζόμενοι περνούν ξανά στην πρώτη θέση όσον αφορά την πληρωμή δεδουλευμένων στις επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό εκκαθάριση, φαίνεται πως τελικά ούτε αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η υπουργός Εργασίας σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απάντησε πως «μάλλον αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί» γιατί όπως είπε η ρύθμιση θα ισχύει για όσες αξιώσεις δημιουργηθούν από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο νόμος να συμπεριλάβει και το Mega αφού θεωρητικά το πρόβλημα θα έχει οριστικοποιηθεί μόλις εκδοθούν οι νέες άδειες και όχι πριν το τέλος Φεβρουαρίου η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε επίσης πως «μάλλον αυτό δεν είναι δυνατόν».