11 Ιανουαρίου 2018

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του Mega -Το έκτακτο δελτίο για τις άδειες [βίντεο]

Κραυγή αγωνίας από τους υπαλλήλους του Mega, οι οποίοι, μετά τη χθεσινή τους ανακοίνωση, διέκοψαν σήμερα τη ροή του καναλιού με έκτακτο δελτίο ειδήσεων για το θέμα των αδειών.


Η ανακοίνωση των μετόχων του Mega χθες, ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γκρέμισε τις ελπίδες των εργαζομένων για εκ νέου άνοιγμα του σταθμού.

Ετσι, σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, και ενώ απέμενε μόνο μια ώρα μέχρι να λήξει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, διέκοψαν τη ροή του προγράμματος με έκτακτο δελτίο ειδήσεων.

Οι δύο δημοσιογράφοι, Ειρήνη Ανδρουλάκη και Θανάσης Αυγερινός, αναφέρθηκαν στους μετόχους, λέγοντας ότι η απόφασή τους αφήνει στον δρόμο 420 οικογένειες. Αναφέρθηκαν ακόμη στην προσπάθειά τους αυτά τα δύο χρόνια να κρατήσουν τον σταθμό ανοιχτό, ενώ εν συνεχεία προβλήθηκε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Mega από την 25ετή και πλέον πορεία του.

Βίντεο μέσα από το control room του Mega



Το κείμενο αγωνίας των εργαζομένων του Mega

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες,
εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για την απόφαση των μετόχων να ρίξουν μαύρο στο Mega.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, θεωρούμε τις εξηγήσεις που δόθηκαν για την μη συμμετοχή του Mega στη διαγωνιστική διαδικασία “προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες και πετύχαμε να συγκεντρωθούν στις τράπεζες από διαφημιστικά έσοδα 55 εκατομμύρια ευρώ, απαιτούμε από τους μετόχους του Mega να ανταποκριθούν επιτέλους στις υποχρεώσεις τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που απλήρωτοι κρατήσαμε ζωντανό το κανάλι επί 21 μήνες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλλουν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και όλες τις αποζημιώσεις.
Καλούμε: Κυβέρνηση, Υπουργείο Εργασίας και το ΕΣΡ να ανάλαβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις 420 οικογένειες των εργαζομένων του Mega.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και δεν δεχόμαστε να γίνουμε βορρά στα επιχειρηματικά και πολιτικά σχέδια που παίζονται στην πλάτη μας».



Πηγή: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του Mega -Το έκτακτο δελτίο για τις άδειες [βίντεο] | iefimerida.gr