23 Ιανουαρίου 2018

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ! Επίθεση άπλυτων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά την έναρξη πορείας που πραγματοποιούν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πυρπόληση νεοκλασικού κτιρίου από κουκουλοφόρους, χθες, στη Λεωφόρο Στρατού.

Οι διαδηλωτές είχαν προγραμματίσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και λίγο πριν από τις 7 συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Λεωφόρου Στρατού, το οποίο πριν πυρποληθεί τελούσε υπό κατάληψη από αντεξουσιαστές.

Σε κάποια στιγμή, νεαρά άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, μετακίνησαν κάδους, ενώ – σύμφωνα με την Αστυνομία – προκάλεσαν φθορές και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει κλείσει την Εγνατία για λόγους ασφαλείας, ενώ στους γύρω δρόμους, στο κέντρο της πόλης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η ένταση εκτονώθηκε, ενώ αυτή την ώρα οι αντεξουσιαστές, κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποιούν πορεία. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και προσαγωγές.

Λίγο πριν τις 8:30 το απόγευμα, ο πυρήνας των αντιεξουσιαστών έσπασε σε δύο ομάδες των 150 ατόμων, ενώ το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συνέχεια, οι ομάδες των αντιεξουσιαστών κινήθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν περικυκλώσει, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι αντιεξουσιαστές συγκέντρωσαν καδρόνια και πέτρες από πεζοδρόμια που έσπασαν, ξεκινώντας πετροπόλεμο και συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τις 9, οι δύο ομάδες των 150 ατόμων η κάθε μια, ενώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους, πάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά. Οι αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν δεκάδες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και κοινόχρηστους χώρους, ενώ οι αναρχικοί έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.