05 Φεβρουαρίου 2018

Κατερίνα Θάνου-Χρήστος Τζέκος, μαζί στα μπουζούκια -14 χρόνια μετά το τροχαίο στους Ολυμπιακούς [εικόνες]

Ηταν 14 χρόνια πριν, όταν λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας «έσκαγε» ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Πρωταγωνιστές οι σταρ του στίβου Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος.

Η WADA επιχειρούσε να υποβάλλει τους δύο Έλληνες πρωταθλητές σε έλεγχο ντόπινγκ, για τρίτη φορά, ωστόσο κανείς από τους δυο τους, για μια ακόμη φορά, δεν εμφανίστηκε. Η διορία έληγε σε μια ώρα, οι δύο αθλητές ανεβαίνουν στη μηχανή του Κεντέρη κατευθύνονται στο Ολυμπιακό Χωριό και συμβαίνει το περίφημο τροχαίο.



Και οι τρεις, οι δύο αθλητές και ο Χρήστος Τζέκος κατηγορήθηκαν για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου, με τελική απόφαση ν’ αθωωθούν από το Τριμελές Εφετείο, οι δύο Ολυμπιονίκες και να κριθεί ένοχος ο προπονητής, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, για κατηγορία που αφορούσε κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.



Το τροχαίο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας υπήρξε το τέλος της επαγγελματικής καριέρας και των τριών. Κανείς τους δεν έλαβε μέρος έκτοτε ούτε σε Ολυμπιακούς, ούτε σε άλλους αγώνες.

Η Κατερίνα Θάνου απασχόλησε μόνο για το σύντομο γάμο της με τον Αλέξανδρο Παρθένη, ενώ ο Κώστας Κεντέρης για τις διακρίσεις του ξενοδοχείου του στο Πάπιγκο.

Ο Χρήστος Τζέκος εξαφανίστηκε εντελώς μέχρι... πριν λίγες ημέρες όταν ο φακός του NDP τον ανακάλυψε να διασκεδάζει με την Κατερίνα Θάνου στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός, στην πρεμιέρα της Καίτης Γαρμπή. Μαζί τους ήταν και η σύζυγος του Χρήστου Τζέκου, Αναστασία...