12 Φεβρουαρίου 2018

Η ευχή του Σεργκέι Μπούμπκα στον Εμμανουήλ Καραλή -Τον 19χρονο Ελληνα που έγινε... παγκόσμιος [βίντεο]

Μπορεί πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ να μην έχει δίπλα του το όνομα του Σεργκέι Μπούμπκα.

Αυτός όμως παραμένει ο... τσάρος των αιθέρων και ο πιο εμβληματικός αθλητής του αγωνίσματος.


Εχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία όταν και ο Μπούμπκα, που έγραψε ιστορία στο επί κοντώ, «υποκλίνεται» στην απίστευτη εμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Την Κυριακή, στο ΣΕΦ, ο 19χρονος αθλητής πέρασε τα 5,78 μ., για να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό στίβο. Και ο Μπούμπκα έστειλε τις ευχές του μέσω Twitter.

«Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,78 μ. και πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στο επί κοντώ! Σπουδαίο επίτευγμα! Εύχομαι και σε νέα ύψη!», έγραψε στο Twitter ο «τσάρος» των αιθέρων.


Δεν είναι ο μόνος που αναγνωρίζει το ταλέντο του Καραλή και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλωστε, ο ίδιος είχε πετύχει και στην κατηγορία των Παίδων την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών- το 2016- ενώ στην ίδια κατηγορία έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης και ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Πλέον όμως έχει μπει στον κόσμο των «μεγάλων» από νωρίς και μάλιστα με αξιώσεις. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την Κυριακή εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Ανδρών/ Γυναικών, ενώ έπειτα από το 5,78 μ. δοκίμασε στο 5,86 μ., απειλώντας το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου για την κατηγορία των Ανδρών.

Δείτε το άλμα με το οποίο ο Καραλής πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ