14 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βαρουφάκης απαντά στον Βίζερ για τα 200 δισ. που στοίχισε... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ

Ο ηλίθιος απαντά για Δημοκρατία, δημιουργία Ευρωπαϊκού Δήμου και άλλες μαλ@κίες αλλά ια αυτά τα νούμερα μούγγα:
-Ζημία από το ΑΕΠ 2015 με 2016 περί τα 10 δισεκ αφού είχαμε ύφεση αντί για ανάπτυξη 7%. 
-Ζημία από τις καταθέσεις 36 δισεκ.
-Ζημία από τα NPLs 18 δισεκ. 
-Ζημία στην ιδιωτική οικονομίαλόγω capital controls και στο χρηματιστήριο 10 δισεκ. 
-Ζημία 39 δισεκ. του ΤΧΣ από την βύθιση των μετοχών των τραπεζών.
-Ζημιά 85 δις από τον νέο μνημόνιο

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Τόμας Βίζερ, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του α’ εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με ανάρτηση του στο twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, δήλωσε ότι  τo πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν στοίχισε στην ελληνική οικονομία μόνο 100 δισ. αλλά «μάλλον τα διπλά».

«Τι φοβούνται τόσο που επιδίδονται σε οφθαλμοφανείς ανοησίες για το "κόστος" της Ανοιξης του 2015» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o Γιάνης Βαρουφάκης παραπέμποντας στο παρακάτω κείμενο:

Γιατί φοβούνται τόσο τον Βαρουφάκη;

Ο Τόμας Βίζερ δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αναφορές στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην περίοδο που διαπραγματευόταν στην αρένα του Eurogroup. Αυτή τη φορά μας είπε πως η διαπραγμάτευση κόστισε τα διπλά από τα 100δισ. που είχαν υπολογίσει άλλοι “ειδήμονες”. Ανεβαίνει το ποσό, αχνοφαίνεται κι ο JFK στο βάθος.

Παρ’όλ’αυτά τα φαιδρά, είναι απορίας άξιον γιατί αυτή η επιμονή στη σπίλωση του Βαρουφάκη (που καταντά κανονική εμμονική πλειοδοσία σπιλώματος). Παρόμοια κρούσματα είχαμε κι από τον Μοσκοβισί, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε στην τελευταία του συνέντευξη ως ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας. Ταυτόχρονα οι ίδιοι εξαίρουν τον τωρινό Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το πόσο συνεργάσιμος είναι κι επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος, του τρίτου μνημονίου δηλαδή. Μάλλον κάπου εκεί έγκειται ο φόβος, το μένος και η επιμονή σπίλωσης του συνιδρυτή του κινήματός μας Γιάνη Βαρουφάκη: δεν ήταν συνεργάσιμος στις ανορθολογικές επιταγές της τρόικας.

Ενδεχομένως επειδή και το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει, το DiEM25, προτάσσει κάτι που φοβάται πραγματικά το Ευρωπαϊκό Κατεστημένο: τη Δημοκρατία! Τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δήμου! Ενός Δήμου που παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του, θα αφήσει χωρίς δουλειά τους γραφειοκράτες σαν τον κ.Βίζερ, που τώρα παίρνουν τις αποφάσεις για αυτόν χωρίς αυτόν.