14 Φεβρουαρίου 2018

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ! ΤΑΙΠΕΔ: Προς πώληση το 5% του ΟΤΕ

Στην έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την διάθεση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.


Σύμφωνα με το Ταμείο, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μια φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προσφορών η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, έως τις 15 Μαρτίου 2018.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης, ήτοι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και με βάση τις προσφορές που θα δοθούν, θα ζητηθεί από τον γερμανικό όμιλο να προσφέρει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο τίμημα σε σχέση με αυτό που θα έχει προσφέρει ο πλειοδότης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη διεθνή πρόσκληση, εάν το Δημόσιο σκοπεύει να μεταβιβάσει μετοχές ή δικαιώματα για νέες μετοχές του ΟTE σε τρίτο μέρος, η DT έχει δικαίωμα να εξαγοράσει ή να ορίσει μέλος του γερμανικού ομίλου που θα εξαγοράσει τις μετοχές, με βάση τους όρους που τίθενται στη συμφωνία μετόχων. Εάν η Deutsche Telekom δεν ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που ενημερώθηκε επίσημα από το Δημόσιο, τότε το ελληνικό δημόσιο μπορεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον πλειοδότη του διαγωνισμού.