01 Φεβρουαρίου 2018

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η εξέλιξη στην επίθεση και οι 6000 πόντοι!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και απέναντι στους Σίξερς κατάφερε να ξεπεράσει τους 6000 πόντους στην καριέρα του!

Όταν το καλοκαίρι του 2013 οι Μπακς επέλεξαν τον “Greek Freak” στο Νο.15 του draft, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να προβλέψουν την αλματώδη πρόοδο που παρουσίασε ο Έλληνας σούπερσταρ τα επόμενα χρόνια.


Και όμως! Μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια, ο Γιάννης έχει βελτιωθεί τόσο πολύ που συγκαταλέγεται δικαίως στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη. Είναι καταπληκτικός αμυντικός, απολαυστικός πάνω από το στεφάνι, άκρως θεαματικός και πλέον ιδιαιτέρως παραγωγικός.
Οι φετινές μαγικές εμφανίσεις τον φέρνουν στην 2η θέση των καλύτερων σκόρερ του NBA. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο μετράει 28.5 πόντους ανά παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω από τον Τζέιμς Χάρντεν (30.9) και ελάχιστα μπροστά από τον Στεφ Κάρι (28.1).

Ο ηγέτης του Μιλγουόκι λοιπόν σκοράρει κατά βούληση και απέναντι στους Σίξερς έγινε ο 18ος νεότερος στην ιστορία που ξεπερνάει τους 6000 πόντους. Μάλιστα, αν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια συχνότητα είναι σχεδόν βέβαιο πως την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα σημειώσει ακόμα ένα milestone με 7000 πόντους.