05 Φεβρουαρίου 2018

Οργή Καραμανλή για τις διαρροές του Μαξίμου σχετικά με το Σκοπιανό


Ποια ή εμπλοκή του Βενιζέλου;

Ιδιαίτερα εκνευρισµένος µαθαίνουµε ότι είναι εσχάτως ο Κώστας Καραµανλής µε το Μέγαρο Μαξίµου, µε τις υπόγειες διαρροές και τα δηµοσιεύµατα περί µυστικού διαύλου επικοινωνίας µεταξύ Παναγή Κυριακού και Ηρώδου Αττικού να φαντάζουν πλέον τουλάχιστον… µακρινά.

Βλέπετε, οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των φιλοκυβερνητικών εφηµερίδων περί πρόθεσης του πρώην πρωθυπουργού να συµφωνήσει µε τα Σκόπια στη βάση µιας σύνθετης ονοµασίας κατά την περιβόητη περίοδο του Βουκουρεστίου, οι τοποθετήσεις του Νίκου Κοτζιά περί αναγνώρισης της γειτονικής χώρας µε τη συνταγµατική της ονοµασία από 140 κράτη την εποχή της διακυβέρνησης Καραµανλή και, τέλος, οι αναφορές της «Εφηµερίδας των Συντακτών» στους χειρισµούς του εκλιπόντος εθνάρχη και ιδρυτή της Νέας ∆ηµοκρατίας στο µέτωπο του Μακεδονικού ήταν φυσικό επόµενο να προκαλέσουν αλυσιδωτές εκρήξεις στο «καραµανλικό» µπλοκ.

Ο εκνευρισµός του Κ. Καραµανλή έγινε ακόµη πιο έντονος, όπως λένε οι συνοµιλητές του, µετά την ξεκάθαρη επιλογή των κυβερνώντων να «σφιχταγκαλιαστούν» µε τη στρατηγική Βενιζέλου, ο οποίος είχε διατυπώσει την άποψη ότι το θέµα του συντάγµατος των Σκοπίων και των αλυτρωτικών διατάξεων είχε λυθεί µε την Ενδιάµεση Συµφωνία του 1995.

Προσθέστε σε όλα αυτά και την «Αυγή» που στο πρωτοσέλιδό της είχε την παρέµβαση του µέχρι πρότινος… δαιµονοποιηµένου από τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σηµίτη και έχετε πλήρως την εικόνα της δυσφορίας του πρώην πρωθυπουργού για το δίδυµο Τσίπρα - Καµµένου και τους συν αυτώ.

Παράλληλα, «καραµανλικά» στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας ανέφεραν σε συζητήσεις τους ότι η επιθετική διάθεση του Μαξίµου για τον πρώην πρωθυπουργό της Ν∆ και τον ιδρυτή του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης φάνηκε και από την πρωτοβουλία του συµβούλου Στρατηγικού Σχεδιασµού του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα -που θεωρείται πλέον ότι τίποτα δεν κάνει τυχαία και χωρίς προηγουµένως να έχει λάβει σχετικές οδηγίες από το επίσηµο κέντρο της κυβέρνησης- να αναρτήσει δηµοσίευσή του στο διαδίκτυο µε ανοίκειες αναφορές στη Ν∆ και τον Κ. Καραµανλή για το ζήτηµα της ονοµασίας των Σκοπίων.

«Εθνολαϊκιστές πατριδοκάπηλοι οι δεξιοί, µε τη Ν∆ 40 χρόνια στο τιµόνι της απάτης και της εθνικής υποκρισίας. Αφού τα έδωσαν όλα, τώρα πουλάνε εθνικισµό. Η δεξιά µε Καραµανλή και Μητσοτάκη δηµαγωγεί και κοροϊδεύει τα αισθήµατα του ελληνικού λαού.

Η πατριδοκαπηλία είναι ένα επάγγελµα αποδοτικό της δεξιάς. Όσο κι αν κραυγάζουν οι ακραίοι, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη µακεδονική γλώσσα εδώ και 40 χρόνια.

Η διαδικασία πραγµατοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της ∆ιάσκεψης των Ηνωµένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονοµάτων», έγραψε, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στο «στρατόπεδο» των «καραµανλικών».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/orgi-karamanli-gia-tis-diarroes-tou-maximou-schetika-me-to-skopiano