22 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ξύλο Σαμαρά σε Βούτση-Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖαίος που είπε "το παραχ@σατε" και χώθηκε κάτω απ' το έδρανο όταν ο Σαμαράς απάντησε "πες το δυνατά αν είσαι άντρας"


Παρέμβαση Βούτση προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ - Έσκυψε το κεφάλι ο βουλευτής από τα ορεινά έδρανα της Βουλής

«Το παραχέσατε» ακούστηκε να λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τα ορεινά έδρανα, την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, για την οποία η Βουλή συζητά τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα.


Ο πρώην πρωθυπουργός, σταμάτησε την ομιλία του και κάλεσε τον βουλευτή: «Πες το δυνατά, αν είσαι άνδρας», φράση που επανέλαβε μερικές φορές ακόμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, βάζοντας τάξη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και απολογούμενος στον Αντώνη Σαμαρά για τη φράση που ακούστηκε από αυτά.
Ο δε βουλευτής, κατά πληροφορίες, έσκυψε το κεφάλι, όταν άκουσε την απάντηση που του έδωσε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Θηβαίος, βουλευτής Βοιωτίας.


Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος:

«Μα είναι κουβέντα αυτή μέσα στη βουλή; Πες τη δυνατά αν είσαι άντρας. Πες τη δυνατά αυτή την κουβέντα» είπε ενοχλημένος ο κ. Σαμαράς.

«Ηρεμία, παρακαλώ» είπε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής.

«Όχι ηρεμία κύριε πρόεδρε όταν μου λέει το παραχέσατε» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

«Το κατάλαβα γι αυτό έκανα παρέμβαση» ανέφερε ο κ. Βούτσης. «Παρακαλώ να διαγραφεί από τα πρακτικά και κύριε συνάδελφε ήταν ανεπίτρεπτο».



Όταν ο Σαμαράς το ξέκοψε στον Βούτση: Θα μιλήσω όσο χρειάζεται

Πώς απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Βουλής όταν επιχείρησε να τον διακόψει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή

Έντονος διαπληκτισμός εκτυλίχθηκε μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Νίκου Βούτση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, στη Βουλή, για την προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ρώτησε τον πρώην προθυπουργό πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει  την ομιλία του, με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντά σε υψηλούς τόνους

«Δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα σταματήσω την ομιλία μου», για να του ανταπαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής πώς δεν του είπε να σταματήσει, αλλά τον ρώτησε «Πόση ώρα θα μιλήσετε;» με τον κ. Σαμαρά να λέει:

«Όσο χρειάζεται, κακώς ρωτήσατε». Τότε, ο πρόεδρος της Βουλής του υπενθύμισε τον κανονισμό και του είπε «μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε, αλλά επειδή εγώ σας δίνω άδεια».

«Καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα, κύριε πρόεδρε; Θα κατέβω όταν τελειώσω» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο διάλογος που είχαν είναι χαρακτηριστικός:

Βούτσης:Πόσο χρόνο θέλετε για να ολοκληρώσετε;

Σαμαράς: Όσο χρειάζεται. Καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα;Θα κατέβω όταν τελειώσω.

Βούτσης: Να μου πείτε πόση ώρα θέλετε για να ολοκληρώσετε. Δεν σας πίεσα καθόλου. επανέλαβε.

Σαμαράς: Κακώς ρωτήσατε τότε.

Βούτσης: Το κακώς παρακαλώ πολύ να...

Σαμαράς: Δεν το παίρνω πίσω. Κάκιστα ρωτήσατε.

Βούτσης: Σοβαρά ; Δηλαδή μπορείτε να μιλάτε μέχρι το πρωί; Υπάρχει μια διαδικασία. Και σας παρακαλώ πολύ όχι αυταρχισμό επί της έδρας,. Σας παρακαλώ πολύ. Καταλάβατε; Μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε αλλά μετά από άδεια δικιά μου.