09 Φεβρουαρίου 2018

Αυτή είναι η δικογραφία για τον Καμμένο-Βουλευτές ΝΔ που την είδαν μιλάνε για «πολύ σοβαρά στοιχεία από σοβαρούς μάρτυρες»


Για «πολύ σοβαρά στοιχεία και σοβαρές καταθέσεις» που βρίσκονται στη δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο, κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ που είδαν σε πρώτη ανάγνωση τη υλικό της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό υπάρχουν όλες οι καταθέσεις των στρατιωτικών προσώπων προσώπων που έγιναν κατά την έρευνα του στρατοδικείου. Ανάμεσα σε αυτές τις καταθέσεις είναι και εκείνη του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. Καταθέσεις έχει πάρει και η η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία μόλις «σκόνταψε» σε αναφορά για τον Πανό Καμμένο έστειλε την δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδόπουλος πάντως δεν έδωσε κατάθεση στην εισαγγελέα διαφθοράς επικαλούμενος λόγους υγείας. Οι ανώτατοι αξιωματικοί που καταθέτουν για την υπόθεση είναι πάνω από 10 και με βάση τα όσα λένε οι βουλευτές εκτιμούν ότι οι κατηγορίες που μπορούν να στοιχειοθετηθούν είναι αυτές της απιστίας στη υπηρεσία και της ζημιάς κατά του δημοσίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανάφερε ότι τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για μια ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Σε ερώτηση εάν η ΝΔ προσανατολίζεται σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή απάντησε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να αποφασιστεί κάτι τέτοιο αλλά πρόσθεσε πως «πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες, απο σοβαρούς ανθρώπους». Όπως ανάφερε το υλικό είναι πολύ - μερικές εκατοντάδες σελίδες - και χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση τους.

Την ίδια ώρα βουλευτές που είδαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι τα μέτρα από πλευράς βούλησιν ιδιαιτέρως αυστηρά σε σχέση με το τι συνέβη στην δικογραφία για την Novartis.

Τα άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα όπου οι βουλευτές μελετούν τη δικογραφία είναι τέσσερα και αποτελούνται από την φρουρά της Βουλής και υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ όπως λένε οι βουλευτές δεν αφήνουν να φύγει τίποτα από κει, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω φωτογράφισης σελίδων της δικογραφίας.

http://www.iefimerida.gr/news/395276/oi-voyleytes-tis-nd-eidan-ti-dikografia-kata-kammenoy-poly-sovara-stoiheia-apo-sovaroys

Αυτή είναι η δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο – Για πιο αδίκημα ελέγχεται (εικόνες)

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, που αφορά στη “σκοτεινή” υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος ελέγχεται για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται στη δικογραφία.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες πως η δικογραφία θα διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Η δικογραφία, εκτός από τα δημοσιεύματα, περιέχει ακόμη και μια μαρτυρική κατάθεση, ενώ ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν εντοπίστηκε προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Η εισαγγελική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση «σκόνταψε» στο όνομα του Πάνου Καμμένου και -ως όφειλαν- οι εισαγγελικές Αρχές διαβίβασαν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με απόφαση του Πάνου Καμμένου, είχε μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση.

Πριν από λίγους μήνες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Σαουδική Αραβία για τη μεταφορά βλημάτων που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συζητήσεις αφορούσαν στην πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, με εκτιμώμενη αξία 66 εκατομμύρια ευρώ.

Το υλικό θα χρησιμοποιούνταν από τη Σαουδική Αραβία για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων.









https://www.lykavitos.gr/archives/503761