06 Φεβρουαρίου 2018

Κοντονής: «Νόμιμη» η ενημέρωση του Δ. Τζανακόπουλου - Ντροπή ότι παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη

Την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Άρειο Πάγο δικαιολόγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες στην υπόθεση της Novartis προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις και τονίζοντας ότι είναι «ντροπή σε αυτούς που λένε ότι παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη».


Σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τη δικογραφία, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχουν να κάνουν με παράνομη τιμολόγηση και σε περιπτώσεις φορολογίας όταν έχουμε δωροδοκια δεν έχουμε (να κάνουμε) με ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Η Δικαιοσύνη «εντοπίζει τα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αυτό είναι ενέργεια της Δικαιοσύνης η οποία μίλησε με την έρευνά της».

Για την κριτική που ασκήθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι πήγε στον Άρειο Πάγο «για να ενημερωθεί». Επί μια εβδομάδα βλέπαμε δημοσιεύματα ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, δεν είναι λογικό να ρωτήσεις αν - ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και άτομο κοντά στον πρωθυπουργό - για το αν τελικά ολοκληρώνεται;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται για καμία παρέμβαση σε κάτι απλά ζητήθηκε ενημέρωση επί του θέματος, η οποία ήταν νόμιμη».

Εχθές, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως με εντολή του πρωθυπουργού ο φάκελλος θα σταλεί σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενώ είπε ακόμα ότι θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα για να λάβουν τις τελικές τους θέσεις.