11 Φεβρουαρίου 2018

Ενισχυμένος ο Μητσοτάκης μετά την διαγραφή Αντώναρου που εξέφραζε τον εαυτόν του και όχι τον Καραμανλή


Ενισχυμένος από τη χθεσινοβραδινή του κίνηση να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία τον Ευάγγελο Αντώναρο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που διεφάνη αμέσως τόσο μέσα από τα χλιάδες μηνύματα που κατέφθασαν στην Πειραιώς όσο και από τις αναρτήσεις και δηλώσεις στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα κοινωνικά δίκτυα.


Η διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ, αν και ήταν μια κίνηση προδιαγεγραμμένη, με δεδομένες τις «αιρετικές» και ιδιαίτερα προκλητικές για το εσωτερικό του κόμματος απόψεις που εξέφραζε όλο το τελευταίο το τελευταίο διάστημα, έστειλε το μήνυμα ότι η οδός Πειραιώς προχωρά ενωμένη στη μετωπική μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο Ευάγγελος Αντώναρος τα τελευταία χρόνια εξέφραζε μόνο τον εαυτό του, παρά το γεγονός ότι επιχειρούσε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφεραν πηγές της οδού Πειραιώς, εξηγώντας το σκεπτικό της διαγραφής του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου που καταφέρθηκε κατά του Άδωνι Γεωργιάδη χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, όπως «σεξιστής», «μουσαφίρης», «δοτός» κλπ.

Με την απόφασή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια που επεδίωξε να προκαλέσει, με αφορμή την υπόθεση Novartis, το Μέγαρο Μαξίμου στο κόμμα της ΝΔ.

Ένα αντίστοιχο μήνυμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση προς τον Γιώργο Βλάχο, έστειλε και η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης, προερχόμενος επίσης από το καραμανλικό στρατόπεδο, άδειασε τον κ. Βλάχο που ζητούσε την απομάκρυνση του κ. Γεωργιάδη από την θέση του αντιπροέδρου.

«Διαφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Βλάχου και επιλέγω να στηρίξω το στέλεχος της παράταξης μας που βάλλεται. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή την ιστορία», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Μήνυμα ενότητας Μητσοτάκη

Στην κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στο Αιγάλεω την Κυριακή το πρωί βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έδωσε, αιφνιδιαστικά, το παρών στην εκδήλωση, έστειλε πολιτικά μηνύματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σε έναν σύντομο χαιρετισμό ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διασυρθεί η παράταξη μας», μιλώντας για τις «κουκούλες» των μαρτύρων.

Παράλληλα, υπογράμμισε το φιλελεύθερο και πατριωτικό στίγμα του κόμματός του.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να στείλει σαφές μήνυμα ενότητας κάτι που φάνηκε και με την απόφαση διαγραφής του Ευάγγελου Αντώναρου.

Στην εκδήλωση ήταν ακόμα παρόντες οι βουλευτές Β’ Αθηνών κ. Κουμουτσάκος και Γιακουμάτος και οι Επικρατείας κυρία Κεραμέως και κ. Φορτσάκης.

lykavitos.gr