08 Φεβρουαρίου 2018

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης και δικαιοσύνης»

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο ομφάλιος λώρος κυβέρνησης και δικαιοσύνης»
Μια βαριά καταγγελία κάνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο liberal.gr, με αφορμή την υπόθεση της Novartis.


Ο κ. Γεωργιάδης κατονομάζει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι λειτουργεί ως «ομφάλιος λώρος» μεταξύ της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παράλληλα επιμένει ότι το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή βρίσκεται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει το FBI, χαρακτηρίζει «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα όσα εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση και εκτιμά ότι οι κάλπες «θα στηθούν πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουμε».

 Συνέντευξη στον Γιάννη Κ. Τρουπή

- Κύριε Γεωργιάδη η πολιτική ζωή της χώρας κινείται σε «ρυθμούς Νovartis». Ποια είναι είναι αλήθεια και ποιο το ψέμα σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση;

Αυτό που μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω, στο μέτρο που με αφορά, άρα και για τους υπολοίπους, υπό την έννοια ότι αν ένας μάρτυρας λέει για έναν ψέμματα το πιθανότερο είναι ότι λέει για όλους, όσα αναφέρονται για μένα είναι παντελώς ψευδή. Δεν εννοώ ψευδή με την έννοια απλώς ότι δεν έχουν γίνει, είναι κυριολεκτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

-Στη ΝΔ, θεωρείτε ότι υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη και αν ναι, έχετε εντοπίσει κάτι πιο συγκεκριμένο; 

Εάν αναλογιστείτε ότι: Ο κ. Πολάκης είχε ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, ο κ. Τζανακόπουλος βρέθηκε λίγες ώρες πριν με την εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο, ο κ. Κοντονής φάνηκε να γνωρίζει τη δικογραφία, ενώ δεν είχε νόμιμο τρόπο να την γνωρίζει, ο κ. Πολάκης αποκάλυψε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες, η προηγούμενη εισαγγελέας διαφθοράς κυρία Ράικου παραιτήθηκε καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της για την Novartis και ούτω καθεξής, είναι προφανές ότι υπάρχει ομφάλιος λώρος με τη Δικαιοσύνη.

Για να μην κοροϊδευόμαστε ο ομφάλιος λώρος ονομάζεται Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

- Στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» μεταφέρατε συγκεκριμένη πληροφορία ότι το όνομα του Κουρουμπλή βρίσκεται στη δικογραφία του FBI. 

Καταρχάς εγώ δεν υπονοώ τίποτα κακό με την έννοια της μίζας, γιατί εγώ δεν σπιλώνω ανθρώπους. Μέσα όμως στο ημερολόγιο που διάβασα του κυρίου Φρουζή, όπως έχει παραδοθεί από το κομμάτι του ημερολογίου που είναι στο FBI, αναφέρεται ότι ο κ. Κουρουμπλής, ενώ ήταν υπουργός Υγείας, συναντήθηκε τον Απρίλιο, αν θυμάμαι καλά, του 2015 στις 08:30 το πρωί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» με τον κ. Φρουζή.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ όσο ήμουν υπουργός Υγείας ουδέποτε συναντήθηκα με τον κ. Φρουζή ιδιωτικά. Τον είδα μόνο στο υπουργείο και μόνον ενώπιον υπηρεσιακών παραγόντων.

- Μπορεί η υπόθεση αυτή να αποτελεί την αρχή μιας μακράς προεκλογικής περιόδου; 

Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι μακρά η περίοδος, γιατί η χώρα δε θα αντέξει μακρά παραμονή σε τέτοια κατάσταση.

Για παράδειγμα μου φαίνεται τελείως απίθανο να έρθει έστω και ένας επενδυτής στην Ελλάδα υπό αυτό το κλίμα και αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι πως στο μέλλον  κανένας υπουργός δε θα υπογράφει κανένα χαρτί και αυτή θα είναι η μεγάλη ζημιά που θα μας αφήσει παρακαταθήκη αυτή  η αθλιότητα του Αλέξη Τσίπρα.

Άρα νομίζω ότι θα έχουμε εκλογές πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουμε.

http://www.liberal.gr/arthro/189575/apopsi/sunenteuxeis/adonis-georgiadis-isono-dimitris-papaggelopoulos-o-omfalios-loros-kubernisis-kai-dikaiosunissin.html