13 Φεβρουαρίου 2018

Κουμουτσάκος: Ο Μπουτάρης να αφήσει τη διπλωματία και να καθαρίσει την πόλη του

Να αφήσει τη διπλωματία και να ασχοληθεί με θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μπουτάρης χθες πρότεινε να αλλάξει και η Θεσσαλονίκη την ονομασία του αεροδρομίου της και του σταθμού των ΚΤΕΛ, να καταργήσει δηλαδή την νυν ονομασία τους «Μακεδονία».


«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα
Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενες ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε αυτή την πρόταση του κ.Μπουτάρη στο twitter, ως εξής:  «Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του».