12 Φεβρουαρίου 2018

Γεωργιάδης: Κι εγώ μπορώ να πω ότι ο Τσίπρας τα πήρε για να στήσει την υπόθεση-Δεν ζήτησα τη διαγραφή Αντώναρου

Για παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ που ξαναχτύπησε, και για εκτελεστικό βραχίονα του κυβερνώντος κόμματος, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.


«Η κα Γκραμπόφσκι έχει στοχοποιηθεί με τρόπο τόσο χυδαίο που έχω σοκαριστεί. Tην έβαλαν στο κάδρο, τη συκοφάντησαν, λάσπωσαν αυτή τη γυναίκα, χυδαιολόγησαν… έγινε πρωτοσέλιδο… Το έγκλημα της; Είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα οδηγούσε αυτό; Δε νομίζω ότι έχει στοχοποιηθεί άλλη γυναικά πολιτικού στη νεότερη ιστορία όσο αυτή» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, προχθές έριξαν μπογιές στο σπίτι του Μίκη, μετά στη Μαρέβα… πρόκειται για εκτελεστικό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω ότι δίνει εντολές ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιτίθενται σε όσους αντιδρούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, προχθές έριξαν μπογιές, στο σπίτι του Μίκη, μετά στη Μαρέβα… πρόκειται για εκτελεστικό βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω ότι δίνει εντολές ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιτίθενται σε όσους αντιδρούν.

«Στημένη από τον ίδιο τον Τσίπρα η Novartis»

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis o Άδωνης Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τη Novartis δεν έχω πάρει ούτε καφέ εσπρέσο». Μίλησε για στημένη υπόθεση από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, και επισήμανε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες χρησιμοποιούν τη λέξη «πιστεύω». «Αυτά δεν είναι στοιχεία» τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι έχει συναντηθεί πολλές φόρες με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, γιατί ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας. Ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφος που έχει κάνει τα περισσότερα ραντεβού με τον κ. Φρουζή είναι ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε δε ότι η «επί τρία χρόνια συνεργάτης του κ. Παπαγγελόπουλου» εισαγγελέας κα Τουλουπάκη δεν ερεύνησε τον τροφοδότη λογαριασμό της εταιρείας στην Ελβετία, ύψους 28 εκατ. ευρώ. Εκτίμησε ότι από το λογαριασμό αυτό πήγαιναν χρήματα σε γιατρούς του ΕΣΥ και όπως είπε, απκλείεται να μην βρίσκονται στη λίστα γιατροί - κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ η κα Τουλουπακη σταμάτησε την έρευνα στον τροφοδότη λογαριασμό και έφτασε στους προστατευόμενους μάρτυρες, γιατί δεν είχε σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην εμπλοκή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση, σχολίασε πως είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται πρόσωπα με καταγγελίες όπως «πιστεύω πως ο κ. Αβραμόπουλος πήρε μίζα» και την ίδια ώρα αυτές οι καταγγελίες να υιοθετούνται από πολιτικά πρόσωπα.

«Με αυτό το σκεπτικό μπορώ και εγώ να πω πως ο Τσίπρας πήρε μίζα για να πει αυτά που θα πει σήμερα στην Βουλή», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα θέλοντας να τονίσει πως δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο, είπε πως αν βρεθούν λογαριασμοί του στην Ελβετία να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Κατέληξε λέγοντας πως «επειδή κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, όλοι αυτοί να είναι έτοιμοι να βρεθούν στα δικαστήρια».

«Δεν ζήτησα τη διαγραφή Αντώναρου»

«Ο πρόεδρος της ΝΔ διέγραψε τον κύριο Αντώναρο γιατί η παράταξη μας τώρα που βάλλεται πρέπει να βαδίσει ενωμένη» δήλωσε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ζήτησε την διαγραφή, κανενός παρότι ο κ. Αντώναρος αμφισβήτησε ευθέως την ηθική του ακεραιότητα. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ακόμη ότι ο Κώστας Καραμανλής «δεν εκπροσωπείται από κανέναν και όταν θέλει να μιλήσει, μιλάει μονός του». Επίσης, εστίασε στο μήνυμα του Θοδωρή Ρουσόπουλου για την ανάγκη ενότητας της ΝΔ.

Σχολίασε ακόμα δηκτικά ότι το κλάμα που έριξαν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για τη διαγραφή Αντώναρου δεν το έριξαν για τον Λαφαζάνη.

«Μέλος του κόμματος διαγράφεται από όργανο του κόμματος στα δημοκρατικά όργανα του κόμματος» σημείωσε ο Δημήτρης Χρήστου.