15 Φεβρουαρίου 2018

Η φράση του Μητσοτάκη που έκανε τον Καραμανλή να συνοφρυωθεί

Εντάσεις και βαρυθυμίες στο καραμανλικό στρατόπεδο προκάλεσαν μια - δυο αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.
 

Σχετικώς με τον πολύπαθο κλάδο της υγείας είπε: «Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης πριν την κρίση» και κατήγγειλε αμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί σειρά ετών σιωπούσε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Εκεί οι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν ότι ο Κώστας Καραμανλής συνοφρυώθηκε σε βαθμό έντονου θυμού, συναίσθημα το οποίο φρόντισε να μην κρύψει με αποτέλεσμα να παύσει αμέσως το ούτως ή άλλως χλιαρό χειροκρότημα.

Το δεύτερο σημείο που κέντρισε τους Νεοδημοκράτες ήταν όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προοδευτική παράταξη» και «ήρεμη πολιτική δύναμη». Αυτό δεν άρεσε καθόλου και σε κανέναν σχεδόν. Ο χαρακτηρισμός του προοδευτικού ισοδυναμεί στο παραταξιακό ακροατήριο με ΠΑΣΟΚική ταύτιση και μάλιστα της σημιτικής περιόδου.

Προφανώς και δεν είναι όλα ρόδινα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι άλλωστε που για πρώτη φορά παραδέχθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «αυτονόητες εσωτερικές διαφωνίες». Προς τούτο άλλωστε χρησιμοποίησε το ρήμα «ΑΠΑΙΤΩ» όταν αναφέρθηκε στην πολιτική συστράτευση όλων των στελεχών του κόμματός του.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/frasi-tou-mitsotaki-pou-ekane-ton-karamanli-na-sinofriothi