25 Φεβρουαρίου 2018

Γεωργιάδης επιμένει για Τσίπρα: Ακριβότερα τα φάρμακα στα νοσοκομεία – Το έκανε χωρίς λόγο ή τα πήρε;

Λίγα 24ωρα μετά το βαρύτατο «κατηγορώ» του Αδωνι Γεωργιάδη κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Σκουρή.


Στο ερώτημα αν επιμένει στη φράση «Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

«Καταρχάς, δεν έχω καταλάβει γιατί έχει γίνει όλη αυτή η φασαρία. Μένω έκπληκτος. Τα έχει πάρει ο Σαμαράς; Σας το αντιστρέφω. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ακούστε τι έχει συμβεί. Την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν προτάσεως του κ. Αλέξη Τσίπρα, σύστησε μία προκαταρκτική επιτροπή εναντίον δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών. Η δικογραφία, όσον αφορά αυτά τα δέκα πρόσωπα περιλαμβάνει μόνον “νομίζω”, “πιστεύω”, “άκουσα”. Έχετε δει στις καταθέσεις των τριών μαρτύρων οτιδήποτε άλλο πέραν αυτών; Ο κ. Τσίπρας με την ψήφο του είπε: Από εδώ και μπρος στην Ελλάδα δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί θα διασύρονται, θα τους ανοίγουν οι λογαριασμοί, θα μπαίνουν στο σπίτι τους, των συνεργατών τους, θα δέχονται κάθε είδους έλεγχο από το “νομίζω”, “πιθανόν”, “πιστεύω”. Θέλω να καταλάβετε γιατί έχω μείνει έκπληκτος από τις αντιδράσεις του κ. Τσίπρα».

Και ο Αδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Έχω στοιχεία πολύ καλύτερα των τριών αυτών καταθέσεων, πολύ καλύτερα. Δεν έχω λογαριασμούς, αν αυτό με ρωτάτε, αν είχα λογαριασμούς θα είχα πάει στον Εισαγγελέα πολύ νωρίτερα δεν θα περίμενα την προκαταρκτική, αυτά τα στοιχεία που έχω π.χ. μου λένε εμένα “ο Γεωργιάδης αύξησε τη τιμή στο Copalia 2%, σκάνδαλο, άρα τα πήρε”, απαντώ: Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός κατήργησε τον διαγωνισμό για 51 δραστικές ουσίες στα νοσοκομεία, που είχε υπογράψει ο Μάκης Βορίδης, και μέχρι σήμερα αυτός ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Που σημαίνει ότι επί τρία χρόνια στα νοσοκομεία πουλάμε τα φάρμακα το λιγότερο στη διπλή τιμή και σε μερικές περιπτώσεις στη τριπλή. Το έκανε χωρίς λόγο ή το έκανε γιατί τα πήρε; Θα το δούμε. Όπως θα το δούμε για το Copalia θα το δούμε για τον διαγωνισμό του Τσίπρα. Δεν θέλω διακριτική μεταχείριση για τον Αδωνι Γεωργιάδη, ούτε για τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε για κανέναν. Αλλά εκπλήσσομαι από το θράσος του κ. Τσίπρα να θέλει διακριτική μεταχείριση για τον εαυτό του. Άρα, αφού στην Ελλάδα νομιμοποιήθηκε το “νομίζω”, το “πιθανόν” και το “άκουσα”, το οποίο συνδυάζεται στη συνέχεια με πολιτικές αποφάσεις, που πρέπει μετά εσύ να αποδείξεις ότι δεν ήταν προϊόν διαφθοράς αλλά ήταν προϊόν συγκροτημένης πολιτικής σκέψης, με ένα σκεπτικό «Χ», από εδώ και μπρος όλα τα “άκουσα”, τα “νομίζω” και τα “εκτιμώ” του για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, εκπροσωπούσε σταθερά τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων, καταψήφισε σταθερά όλα τα μέτρα περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης, στήριζε σταθερά το αίτημά τους για 500 εκατ. παραπάνω στη βιομηχανία και ως πρωθυπουργός στη συνέχεια κατήργησε σειρά μέτρων που έπλητταν τους βιομηχάνους, προχώρησε σε υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους από τις οποίες έβγαλαν πολλά λεφτά, δεν προχώρησε στην έκδοση δελτίου τιμών από τις οποίες έβγαλαν πολλά λεφτά κ.λπ. θα διαπιστώσουμε στην πορεία του χρόνου αν ήταν προϊόν διαφθοράς ή προϊόν πολιτικού σκεπτικού. Ότι ισχύει για μένα, το ίδιο θα ισχύει στον κ. Τσίπρα. Γιατί είδα πολύ σφίξιμο στο Μαξίμου, ξαφνικά».